
Zapečeni krompir sa slaninicom u bešamel sosu: Recept koji će vam svi tražiti
Da o ukusima ne treba raspravljati znamo odavno, ali verujemo da skoro niko ne može da porekne da je kombinacija krompira i slanine neodoljiva.
Za vas smo pripremili recept za zapečeni krompir sa slaninicom koji će oduševiti sva vaša čula.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 150 g maslaca
- 200 g slanine
- 4 čena belog luka
- 200 g kačkavalja
- ulje
sastojci za bešamel sos:
- 60 g maslaca
- 60 g brašna
- 700 ml mleka
- so
- biber
Priprema:
Krompir oljuštite pa ga isecite na šnite vodoravno, ali ne do kraja.
Poređajte ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa u svaki treći rez dodajte po listić putera i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.
Posle toga, krompir izvadite iz rerne i u svaki drugi rez stavite komad slanine i sitno seckan beli luk.
Tamo gde je bio puter stavite iseckani kačkavlj.
U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.
Krompir prelijte sosom i vratite u rernu na 10 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.