Probajte avokado-čamčiće: Doručak pun proteina za dobar početak dana

 
  • 0

Ovaj recept za jaje od avokada ima lep kontrast između mekog i svežeg avokada i kremastosti poširanog jajeta — briljantno je.

Dobra stvar je što je i zdravo i zadovoljavajuće.

Ako je rupica kada izvadite košpicu od avokada premala za jaje, proširite je kašičicom malo po malo dok ne bude odgovarajuće veličine.

Sastojci:

  • 2 mala jajeta
  • 1 avokado, prepolovljen i bez koštica
  • 2 kašičice seckanog svežeg vlasca, ili po ukusu
  • 1 prstohvat sušenog peršuna, ili po ukusu
  • 1 prstohvat morske soli i mlevenog crnog bibera po ukusu
  • 2 kriške kuvane slanine, pečene i izmrvljene

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni C.

Razbijte jaja u činiju, pazeći da žumanca ostanu netaknuta.

Polovine avokada poređajte u posudu za pečenje, ali ih oslonite uz ivicu kako se avokado ne bi prevrnuo.

Nežno ubacite po jedno žumance u svaku rupu od avokada. Nastavite da sipate belanca u rupu dok se ne napuni.

Svaki punjeni avokado začinite vlascem, peršunom, morskom solju i biberom.

Lagano stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i pecite dok se jaja ne isprže, oko 15 minuta.

U međuvremenu ispržite slaninu, i kada su jaja i avokado gotovi, izmrvite je i pospite preko njih.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tajne i trikovi za kuvanje savršenog pirinča: Oduševite svoje ukućane i goste porcijom za pamćenje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti