Probajte avokado-čamčiće: Doručak pun proteina za dobar početak dana
Ovaj recept za jaje od avokada ima lep kontrast između mekog i svežeg avokada i kremastosti poširanog jajeta — briljantno je.
Dobra stvar je što je i zdravo i zadovoljavajuće.
Ako je rupica kada izvadite košpicu od avokada premala za jaje, proširite je kašičicom malo po malo dok ne bude odgovarajuće veličine.
Sastojci:
- 2 mala jajeta
- 1 avokado, prepolovljen i bez koštica
- 2 kašičice seckanog svežeg vlasca, ili po ukusu
- 1 prstohvat sušenog peršuna, ili po ukusu
- 1 prstohvat morske soli i mlevenog crnog bibera po ukusu
- 2 kriške kuvane slanine, pečene i izmrvljene
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni C.
Razbijte jaja u činiju, pazeći da žumanca ostanu netaknuta.
Polovine avokada poređajte u posudu za pečenje, ali ih oslonite uz ivicu kako se avokado ne bi prevrnuo.
Nežno ubacite po jedno žumance u svaku rupu od avokada. Nastavite da sipate belanca u rupu dok se ne napuni.
Svaki punjeni avokado začinite vlascem, peršunom, morskom solju i biberom.
Lagano stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i pecite dok se jaja ne isprže, oko 15 minuta.
U međuvremenu ispržite slaninu, i kada su jaja i avokado gotovi, izmrvite je i pospite preko njih.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tajne i trikovi za kuvanje savršenog pirinča: Oduševite svoje ukućane i goste porcijom za pamćenje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.