Letnji đuveč: Obrok pun vitamina za celu porodicu

 
  • 1

Povrće spada u nezamenjivu kategoriju u piramidi ishrane. Koliko god neko bio ljubitelj mesnih obroka, povrće bar kao prilog ne treba zaboraviti.

Posebno je ukusan ručak od svežih plodova, a bašte i pijace su sve bogatije njim. Đuveč je obrok koji nudi spoj povrća, a može biti i prilog i glavno jelo.

Sastojci: 

  • 3 glavice crnog luka
  • 200 g boranije
  • 200 g graška
  • 4 krompira
  • 2 tikvice
  • 1 patlidžan
  • 2 šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 1 šolja pirinča
  • veza peršuna
  • 3 paradajza
  • so
  • biber

Potrebno je:

Luk očistite, isecite i stavite da se dinsta na vrelom ulju.

Očisitite boraniju i grašak i dodajte ih luku.

Potom stavite krompir isečen na kriške, tikvice, patlidžan i šargarepu iseckane na kolutove i usitnjen beli luk.

Sve to spojte sa paprikom isečenom na trake i šoljom opranog pirinča.

Sve začinite i premestite u pekač. Poređajte po vrhu kolutove paradajza i isečkan peršun i dodajte malo vode.

Pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, dok pirinač postane mekan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Djurdjija

    26. jun 2023. | 16:54

    Moja cela porodica obozava da jede djuvec zato ga i ja leti cesto spremam koristeci sveze povrce. A takodje sada kada nemam vremena i kada su vrucina cesto spremam rizoto u mom solis kuvalu za pirinac veoma ukusno i zdravo jelo.

    Podelite komentar