Letnji đuveč: Obrok pun vitamina za celu porodicu
Povrće spada u nezamenjivu kategoriju u piramidi ishrane. Koliko god neko bio ljubitelj mesnih obroka, povrće bar kao prilog ne treba zaboraviti.
Posebno je ukusan ručak od svežih plodova, a bašte i pijace su sve bogatije njim. Đuveč je obrok koji nudi spoj povrća, a može biti i prilog i glavno jelo.
Sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- 200 g boranije
- 200 g graška
- 4 krompira
- 2 tikvice
- 1 patlidžan
- 2 šargarepe
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 1 šolja pirinča
- veza peršuna
- 3 paradajza
- so
- biber
Potrebno je:
Luk očistite, isecite i stavite da se dinsta na vrelom ulju.
Očisitite boraniju i grašak i dodajte ih luku.
Potom stavite krompir isečen na kriške, tikvice, patlidžan i šargarepu iseckane na kolutove i usitnjen beli luk.
Sve to spojte sa paprikom isečenom na trake i šoljom opranog pirinča.
Sve začinite i premestite u pekač. Poređajte po vrhu kolutove paradajza i isečkan peršun i dodajte malo vode.
Pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, dok pirinač postane mekan.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Djurdjija
Moja cela porodica obozava da jede djuvec zato ga i ja leti cesto spremam koristeci sveze povrce. A takodje sada kada nemam vremena i kada su vrucina cesto spremam rizoto u mom solis kuvalu za pirinac veoma ukusno i zdravo jelo.
Podelite komentar