Pita sa pavlakom od gotovih kora: Recept koji ćete obožavati ovog leta

  • 0

Lagana i lisnata pita od gotovih kora, nadevena blagim filom od pavlake, izvanredno se slaže kako sa jogurtom ili kiselim mlekom, tako i sa sezonskim salatama.

Recept je lagan i mogu ga napraviti i početnici u kuhinji, a mnogi koji su probali ovu pitu kažu da je ukusnija čak i od gibanice.

Još jedna prednost pripreme ove pite je u tome što ćete isprljati samo činiju i tepsiju; kad pavlaku sipate u činiju za mućenje, istu čašu u kojoj je bila pavlaka koristite za razmeravanje kisele vode i ulja.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 4 jajeta
  • čaša pavlake (180 ml)
  • čaša kisele vode
  • pola čaše ulja
  • kesica praška za pecivo
  • so

Priprema:

U posudu za mućenje razbijte jaja, dodajte im pavlaku, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i so po ukusu, pa sve dobro izmutite mikserom.

Tepsiju premažite uljem ili je obložite papirom za pečenje, spustite dve kore, zgužvajte ih kao harmoniku, pa ih premažite dobijenim filom. Nastavite da ređate kore i fil dok ih ne utrošite. Poslednju koru premažite sa malo više fila.

Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Jednako je ukusna i kad je topla i kad je hladna.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti