Pita sa pavlakom od gotovih kora: Recept koji ćete obožavati ovog leta
Lagana i lisnata pita od gotovih kora, nadevena blagim filom od pavlake, izvanredno se slaže kako sa jogurtom ili kiselim mlekom, tako i sa sezonskim salatama.
Recept je lagan i mogu ga napraviti i početnici u kuhinji, a mnogi koji su probali ovu pitu kažu da je ukusnija čak i od gibanice.
Još jedna prednost pripreme ove pite je u tome što ćete isprljati samo činiju i tepsiju; kad pavlaku sipate u činiju za mućenje, istu čašu u kojoj je bila pavlaka koristite za razmeravanje kisele vode i ulja.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 4 jajeta
- čaša pavlake (180 ml)
- čaša kisele vode
- pola čaše ulja
- kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
U posudu za mućenje razbijte jaja, dodajte im pavlaku, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i so po ukusu, pa sve dobro izmutite mikserom.
Tepsiju premažite uljem ili je obložite papirom za pečenje, spustite dve kore, zgužvajte ih kao harmoniku, pa ih premažite dobijenim filom. Nastavite da ređate kore i fil dok ih ne utrošite. Poslednju koru premažite sa malo više fila.
Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Jednako je ukusna i kad je topla i kad je hladna.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.