• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijan otkriva kako se sprema pasta "alfredo": Potrebno vam je samo 8 sastojaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa njom nikad nema greške

  • 0
Pasta, testenina Foto: Shutterstock

Pasta "alfredo" je klasično italijansko jelo kom skoro niko ne može da odoli. Italijani su poznati po tome da se striktno drže tradiconalnih recepata i da skoro nikada ne eksperimentišu s proverenim jelima.

Međutim, mnogi u pastu alfredo dodaju piletinu ili pečurke, a jedan Italijan je rešio da stane na kraj tome.

Njegov video-snimak pregledan je više od šest miliona puta, a mi vam donosimo recept.

Sastojci:

  • 100 semolina brašna
  • 100 g belog brašna
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 30 g putera
  • maslinovo ulje
  • biber
  • 100 g parmezana

Priprema:

Pomešajte griz i brašno, pa napravite udubljeno u koje ćete razbiti jaja i dodati so.

Sve dobro umesite i po potrebi dodajte malo vode.

Ukoliko imate mašinu za razvijanje testa, iskoristite je, ako ne, oklagijom razvucite tanko testo.

Testo s obe strane presavijte tri puta, pa ga isecite na tračice.

U zagrejan tiganj stavite puter, ulje, biber i malo vode. Ukoliko želite, možete staviti i malo limunove kore.

Testeninu kuvajte oko 40 sekundi, a onda je prebacite u tiganj sa puterom.

Sve promešajte i pospite parmezanom.

Prijatno!

Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod teksta.

@cucinaconruben Pasta alfredo 🇬🇧 #chefruben #ruben #italianfood #pasta #pastaalfredo #alfredo #scorzadilimone #learnontiktok #imparacontiktok #foryou #perte ♬ suono originale - Cucina Con Ruben

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti