Italijan otkriva kako se sprema pasta "alfredo": Potrebno vam je samo 8 sastojaka
Pasta "alfredo" je klasično italijansko jelo kom skoro niko ne može da odoli. Italijani su poznati po tome da se striktno drže tradiconalnih recepata i da skoro nikada ne eksperimentišu s proverenim jelima.
Međutim, mnogi u pastu alfredo dodaju piletinu ili pečurke, a jedan Italijan je rešio da stane na kraj tome.
Njegov video-snimak pregledan je više od šest miliona puta, a mi vam donosimo recept.
Sastojci:
- 100 semolina brašna
- 100 g belog brašna
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 30 g putera
- maslinovo ulje
- biber
- 100 g parmezana
Priprema:
Pomešajte griz i brašno, pa napravite udubljeno u koje ćete razbiti jaja i dodati so.
Sve dobro umesite i po potrebi dodajte malo vode.
Ukoliko imate mašinu za razvijanje testa, iskoristite je, ako ne, oklagijom razvucite tanko testo.
Testo s obe strane presavijte tri puta, pa ga isecite na tračice.
U zagrejan tiganj stavite puter, ulje, biber i malo vode. Ukoliko želite, možete staviti i malo limunove kore.
Testeninu kuvajte oko 40 sekundi, a onda je prebacite u tiganj sa puterom.
Sve promešajte i pospite parmezanom.
Prijatno!
Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod teksta.
@cucinaconruben Pasta alfredo 🇬🇧 #chefruben #ruben #italianfood #pasta #pastaalfredo #alfredo #scorzadilimone #learnontiktok #imparacontiktok #foryou #perte ♬ suono originale - Cucina Con Ruben
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.