Recept za potaž od povrća: Zdravo, ukusno i brzo

 
  • 0

U toku vrelih letnjih dana retko koja domaćica ima nameru da sate provede pored šporeta spremajući hranu. Međutim, neminovno je da su ukućani gladni i da im je potrebno nešto ukusno, zdravo i nešto što će im prijati na ovoj vrućini.

Zato smo za vas pripremili recept za potaž od povrća, koji možete jesti i hladan, a vitamini u njemu će prijati vašem organizmu.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 celer
  • 2 krompira
  • 2 šargarepe
  • 200 g bundeve
  • ½ tikvice
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 1 kašičica karija
  • so
  • biber

Priprema:

Povrće operite, oljuštite i isecite na veće komade.

U veću lonac stavite povrće, pa nalijte vodom da ogrezne i dodajte so.

Povrće kuvajte jedno 20 minuta na tihoj vatri.

Kada omekša, povrće ispasirajte, pa dodajte neutralnu pavlaku, kari i biber i ostavite poklopljenu šerpu još koji minut.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti