Recept za potaž od povrća: Zdravo, ukusno i brzo
U toku vrelih letnjih dana retko koja domaćica ima nameru da sate provede pored šporeta spremajući hranu. Međutim, neminovno je da su ukućani gladni i da im je potrebno nešto ukusno, zdravo i nešto što će im prijati na ovoj vrućini.
Zato smo za vas pripremili recept za potaž od povrća, koji možete jesti i hladan, a vitamini u njemu će prijati vašem organizmu.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 celer
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 200 g bundeve
- ½ tikvice
- 100 ml neutralne pavlake
- 1 kašičica karija
- so
- biber
Priprema:
Povrće operite, oljuštite i isecite na veće komade.
U veću lonac stavite povrće, pa nalijte vodom da ogrezne i dodajte so.
Povrće kuvajte jedno 20 minuta na tihoj vatri.
Kada omekša, povrće ispasirajte, pa dodajte neutralnu pavlaku, kari i biber i ostavite poklopljenu šerpu još koji minut.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.