
Recept za prevrnuti kolač s breskvama: Sočan i preukusan
Voće je jedan od razloga zbog kog smo jedva čekali lepo vreme. Jagode, dinje, maline, lubenice i drugo voće prekrilo je rafove u prodavnicama, a pored ovog voća izdvajaju je i ukusne breskve.
Zato smo za vas pripremili recept za prevrnuti kolač s breskvama koji će vas oduševiti svojim ukusom.
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 180 g šećera
- 180 ml mleka
- 5 bresaka
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 280 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice soli
Priprema:
S 20 grama maslaca podmažite pleh u kom ćete peći kolač.
Na dno pleha poređajte breskve koje ste oprali i isekli na tanke kriške.
Umutite maslac sa šećerom, pa kada postane penast, dodajte jaja i ekstrakt vanile i nastavite da mutite.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i mleko, pa mutite dok ne dobijete glatko testo.
Dobijenu smesu pažljivo sipajte preko bresaka i ravnomerno je rasporedite.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kada bude gotov, ostavite ga da se malo prohladi, a onda služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Dezert gotov za 10 minuta: Od starih banana do sočnog kolača
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tea
Kad.se ohladi okrenite ga da bi breskve bile gore.lepse je a ne naopako.
Podelite komentar