Prste da poližeš: Poslastica od borovnica probudiće vaša čula

 
  • 0

U toku sezone voće koje nam je dostupno treba da iskoristimo maksimalno.

Bilo da ga jedete samo kao užinu ili želite da ga iskoristite u nekom desertu, sve je dobra ideja.

Borovnicama sezona kratko traje, stoga treba da ih iskoristite maksimalno. U nastavku vam dajemo odličan recept za poslasticu koja će se dopasti.

Sastojci:

  • 300 g speltinog brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 3/4 kašičice praška za pecivo
  • malo soli
  • 2/3 šolje šećera
  • 3/4 šolje putera
  • 3 kašike mleka
  • 3 šolje borovnica
  • 1 kašičica kukuruznog škroba
  • 2 kašike javorovog sirupa

Priprema:

U većoj činiji pomešajte speltino brašno, cimet, prašak za pecivo, so i šećer, pa kada promešate, ubacite otopljen puter.

Dodajte mleko pa napravite rastresitu smesu.

Borovnice pomešajte sa kukuruznim skrobom i javorovim sirupom.

Polovinu količine testa utisnite u pleh u kom ćete peći, sipajte preko njega fil od borovnice, pa preko njega drugi deo testa.

Pecite oko 50 minuta na 200 stepeni. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi, pa isecite na kocke ili oblik kakav želite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti