
Ideja za ručak: Punjeni paradajz iz rerne je idealan obrok za celu porodicu
Leto je vreme kada su nam sveže voće i povrće nadohvat ruke, te je izbor za raznovrsne obroke mnogo veći.
Zato smo za vas pripremili recept za punjeni paradajz i verujemo da će vas ovo pravo letnje jelo oduševiti.
Sastojci:
- 4 paradajza
- 200 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- so
- 50 g pirinča
- 160 kačkavalja
Priprema:
Paradajz dobro operite, pa svakom odsecite gornji deo.
Izvadite unutrašnjost paradajza kašikom, ali je ostavite sa strane.
Paradajz posolite.
Unutrašnjost paradajza koju ste izvadili dodajte u meso, a onda i ostale sastojke sa fil, osim kačkavalja.
Sve dobro sjedinite.
Dobijenom smesom punite paradajz, pa preko dodajte izrendan kačkavalj.
Paradajz stavite u nauljeni posudu, pa ga pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.