Najlakša letnja poslastica: Pečene kruške, i hrane i rashlađuju

 
  • 0

U letnjim danima poslastice koje rashlađuju su posebno poželjne, a tek one koje podrazumevaju voće. Rashlađuju, razgaljuju. pa je svaki recept na bazi neke voćke idealan za vrele dane.

Jedan od takvih deserta su i pečene kruške.

Sastojci:

  • 4 zrele kruške
  • 1/2 šolje istopljenog putera
  • 1 kašika šećera
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolja sitno iseckanih badema
  • 1/3 šolje braon šećer
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • malo košer soli

Priprema:

Zagrejte rernu na maksimalnu temperaturu. Prepolovite kruške i izvadite deo centra da stane ovsena kaše.

Unutrašnjost krušaka premažite sa dve kašike otopljenog putera i pospite šećerom.

U posudi pomešajte ovas, bademe, šećer, cimet i prstohvat soli. Sipajte preostali otopljeni puter u činiju i mešajte dok se potpuno ne sjedini.

Kašikom nanosite fil na polovice kruške.

Pecite dok kruške ne omekšaju, od 35 do 40 minuta.

Prelijte ih malom kuglom sladoleda od vanile i poslužite tople, savetiuje "Delish.com".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti