Najlakša letnja poslastica: Pečene kruške, i hrane i rashlađuju
U letnjim danima poslastice koje rashlađuju su posebno poželjne, a tek one koje podrazumevaju voće. Rashlađuju, razgaljuju. pa je svaki recept na bazi neke voćke idealan za vrele dane.
Jedan od takvih deserta su i pečene kruške.
Sastojci:
- 4 zrele kruške
- 1/2 šolje istopljenog putera
- 1 kašika šećera
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 šolja sitno iseckanih badema
- 1/3 šolje braon šećer
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- malo košer soli
Priprema:
Zagrejte rernu na maksimalnu temperaturu. Prepolovite kruške i izvadite deo centra da stane ovsena kaše.
Unutrašnjost krušaka premažite sa dve kašike otopljenog putera i pospite šećerom.
U posudi pomešajte ovas, bademe, šećer, cimet i prstohvat soli. Sipajte preostali otopljeni puter u činiju i mešajte dok se potpuno ne sjedini.
Kašikom nanosite fil na polovice kruške.
Pecite dok kruške ne omekšaju, od 35 do 40 minuta.
Prelijte ih malom kuglom sladoleda od vanile i poslužite tople, savetiuje "Delish.com".
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.