Makarone sa slaninicom i pavlakom: Recept za brzinski ručak koji će obradovati gurmane
Ljubitelji testenine neće odbiti porciju zapečenih makarona sa gurmanskim dodacima poput slaninice i neutralne pavlake.
Pored toga što je ovo jelo veoma ukusno, ujedno ćete ga i brzo spremiti, a uz to je i lako za kombinovanje sa sezonskim salatama tokom cele godine.
Sastojci:
- 500 g testenine
- 200 g slaninice
- 250 ml neutralne pavlake
- 2 kašike griza
- ulje
- so
Priprema:
Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi po uputstvu sa pakovanja, procedite i ostavite sa strane.
Slaninicu isecite na tanke listove, pa je ispržite u tiganju da postane hrskava. Potom je iseckajte i dodajte oceđenim makaronama.
Premažite uljem keramičku posudu u kojoj ćete peći makarone, po dnu pospite griz, sipajte makarone sa slaninicom, pa sve prelijte neutralnom pavlakom za kuvanje. Posudu sa makaronama stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite dok se pavlaka ne ukuva.
Po želji, kad je jelo gotovo možete da posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u isključenu rernu na par minuta da se kačkavalj rastopi.
Služite uz sezonsku salatu, jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.