• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalni i brzi recept za kačamak sa sirom: Doručak koji će obožavati i najmlađi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan počnite u duhu tradicije

  • 0
kačamak Foto: Shutterstock

Kačamak je tradicionalno seosko jelo od kukuruznog brašna i doručak je koji će uvek obradovati naše stomake.

Ako ste odlučili da ovog jutra pripremite kačamak, a ne znate kako, evo jednostavnog, tradicionalnog recepta, koji će vam se sigurno dopasti. Odlična je zamena za hleb, pogotovo za početak dana, a još je lepši ako ga ukombinujete sa mlečnim sastojcima.

Vruć kačamak i osvežavajući sir, ima li šta lepše?

Sastojci:

  • 1 l vode
  • 2-3 kašičice soli
  • 300 gr belog kukuruznog brašna
  • sir u kriškama

Priprema:

Sipati litar vode u šerpu i staviti na najjaču temperaturu. Kada voda provri dodajte so i smanjite vatru.

Sipajte brašno uz nprekidno mešanje drvenom kašikom.

Kačamak kuvajte dok kačamak ne bude dovoljno gust. Gotov je kada primetite da drvena kašika ostavlja trag na dnu šerpe.

Servirajte kačamak uz narendani sir ili sa celim kriškama.

Ukoliko želite da oduševite najmlađe, možete zgrabiti malo kačamaka i rastegljiti ga. Na sredinu stavite malo sira i urolajte u lopticu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posni, zdravi, brzo se prave... Ovi kolačići su idealni za nedeljni doručak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti