• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gibanica iz tiganja: Slasni obrok koji ćete spremiti za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogima omiljenu pitu od gotovih kora i sira možete da spremate i u tiganju - ukus će vas oduševiti

  • 0
gibanica iz tiganja Foto: Shutterstock

Gibanica je najpopularnija pita na našim prostorima. Svaka domaćica ima svoj recept čija su baza hrskave gotove kore i fil od sira, jaja i ulja.

Iako smo navikli da gibanicu pečemo u rerni, ni ona spremljena na ringli u tiganju neće vas razočarati ukusom. Domaćice je najčešće spremaju kad im preostane nekoliko kora ili kad žele da naprave brzu gibanicu za doručak ili večeru.

Sastojci:

  • sedam kora za pitu
  • 200 g sira
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 80 ml ulja

Priprema:

Dublji tiganj premažite uljem, pa spustite jednu koru tako da krajevi izlaze preko oboda tiganja.

Umutite jaja sa uljem i praškom za pecivo, dodajte izmrvljen sir, pa sve dobro promešajte. Deo ovog fila stavite na prvu koru.

Preko fila zgužvajte drugu koru, pa i na nju nanesite fil. Na isti način utrošite još četiri kore i fil.

Prvu koru koja je virila preko ivica tiganja prebacite unutar tiganja, a preko nje stavite poslednju, sedmu koru tako da dobro ušuškate gibanicu sa svih strana.

Premažite gibanicu ostatkom fila, poprskajte je uljem i poklopite.

Ringlu uključite na temperaturu srednje jačine, pa stavite tiganj sa gibanicom i ostavite da se tako peče oko pet minuta. Zatim skinite poklopac, prevrnite gibanicu, opet je poklopite i nastavite da pečete dok ne porumeni.

Poslužite uz hladan jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti