![gibanica iz tiganja gibanica iz tiganja](https://xdn.tf.rs/2023/08/14/gibanica-iz-tiganja-670x447.jpg?ver=381921)
Gibanica iz tiganja: Slasni obrok koji ćete spremiti za tili čas
Gibanica je najpopularnija pita na našim prostorima. Svaka domaćica ima svoj recept čija su baza hrskave gotove kore i fil od sira, jaja i ulja.
Iako smo navikli da gibanicu pečemo u rerni, ni ona spremljena na ringli u tiganju neće vas razočarati ukusom. Domaćice je najčešće spremaju kad im preostane nekoliko kora ili kad žele da naprave brzu gibanicu za doručak ili večeru.
Sastojci:
- sedam kora za pitu
- 200 g sira
- pola kesice praška za pecivo
- 2 jajeta
- 80 ml ulja
Priprema:
Dublji tiganj premažite uljem, pa spustite jednu koru tako da krajevi izlaze preko oboda tiganja.
Umutite jaja sa uljem i praškom za pecivo, dodajte izmrvljen sir, pa sve dobro promešajte. Deo ovog fila stavite na prvu koru.
Preko fila zgužvajte drugu koru, pa i na nju nanesite fil. Na isti način utrošite još četiri kore i fil.
Prvu koru koja je virila preko ivica tiganja prebacite unutar tiganja, a preko nje stavite poslednju, sedmu koru tako da dobro ušuškate gibanicu sa svih strana.
Premažite gibanicu ostatkom fila, poprskajte je uljem i poklopite.
Ringlu uključite na temperaturu srednje jačine, pa stavite tiganj sa gibanicom i ostavite da se tako peče oko pet minuta. Zatim skinite poklopac, prevrnite gibanicu, opet je poklopite i nastavite da pečete dok ne porumeni.
Poslužite uz hladan jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.