Mantije po turskom receptu: Neodoljive pitice sa mesom osvojiće vas na prvi zalogaj

 
  • 4

Iako se smatraju mini-pitom sa mesom, kada se mantije naprave po isprobanom turskom receptu, odakle i potiču, onda je to i više od pite.

Mnogima omiljene mantije često su prvi izbor za doručak ili večeru i to najčešće kupovne. U nastavku se nalazi recept i uputstvo kako da ih napravite po turskom načinu pripreme.

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna
  • 2 jaja
  • 400 ml mlake vode
  • ulje
  • so

za fil:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • so
  • biber

Priprema:

Pomešajte suve sastojke, odnosno brašno i so. Jaja posebno umutite pa im dodajte vodu i malo ulja pa spojite sa brašnom. Umesite testo tek toliko mekano da vam se ne lepi za prste i ostavite ga pokriveno krpom sa strane oko sat vremena.

Kada prođe to vreme, podelite na nekoliko jufkica, po želji. Razvijte testo oklagijom u pravougaonik i isecite na kvadrate željene veličine.

Sve sastojke za fil spojite i punite isečene kvadrate. Spojite ivice kvadrata, okrenite ih na dole i poređajte na pleh koji ste podmazali uljem.

Pecite oko pola sata na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dobili smo recept za najbolji burek

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Burekdzija

    18. avgust 2023. | 08:05

    Sigurno u Turskoj koriste mesano mleveno mese

    Podelite komentar

  • Miladinka

    18. avgust 2023. | 10:08

    Turnier uopste ne prave mantije takve. Laz

    Podelite komentar

  • МиланЧЕ

    28. avgust 2023. | 18:09

    Мешано млевено месо???????? Могуће. Овчетина и јунетина.

    Podelite komentar