
Svima omiljena karbonara: Mnogo brža i jednostavnija verzija
Ako nemate puno vremena za pripremu ručka niti sve sastojke, možete napraviti jednostavniju verziju inspiriranu slasnom karbonarom.
Brzo se i lako sprema, a ukus će biti bogat.
Sastojci:
- 400 g špageta
- 125 pavlake za kuvanje
- 60 g parmezana
- parče slanine
- 2-3 čena belog luka
- 2 jaja
- so
- biber
- peršun
- kocka za supu
Priprema:
Naseckajte slaninu na manje komade i stavite je da u dublji taganj da se prži na laganoj vatri oko pet minuta dok ne bude hrskava. Onda je izvadite i ostavite sa strane. Na toj masnoći ćete propržiti beli luk. Stavite i kocku za supu.
U drugoj posudi spremite špagete, pa ih ubacite u ovaj tiganj. Izmućkajte jaja, pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber. Prelijte preko tih špageta i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Poslužite pastu sa komadićima slanine i sa peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Posna Karbonara direktno iz Nevenine kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.