• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čokoladni kolač koji se topi u ustima: Napravite ukusan desert za posne dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čoko brz kolač, bez jaja i mleka

  • 0
Posni čoko kolač Foto: Shutterstock

U ovim posnim danima, ako vam se jede nešto slatko, a ljubitelj ste čokolade, spremili smo vam izuzetan recept za kremasti čokoladni kolač koji se topi u ustima.

Za ovaj brzi kolač vam nije potrebno mnogo sastojaka, a ni mnogo veštine.

Sastojci: 

  • 400 g brašna
  • 6 kašika kakaa
  • 330 g šećera
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 ceđena pomorandža
  • 150 ml ulja
  • 450 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g seckanih oraha

za glazuru:

  • 100 g kakaa
  • 250 g šećera u prahu
  • 50 ml ulja
  • 100 ml tople vode

Priprema

Uključite rernu da se zagreje na 175 stepeni.

Pripremite tepsiju veličine 34 x 26 centimetra i nauljite je.

U posudi za mešanje stavite sve suve sastojke, a u drugoj, posebnoj posudi pomešajte vodu, ulje i pomorandžin sok.

Prespite sve sastojke, izmešajte i istresite u tepsiju.

Pecite kolač oko pola sata, odnosno dok se krajevi kolača ne odvoje od tepsije, a čačkalica kada se zabode u sredinu iziđe čista, bez tragova testa.

U posebnoj šerpici zagrejte vodu, dospite kakao i ostale sastojke i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Pečeni kolač premažite sa pripremljenom glazurom. Kada se kolač ohladi, možete da ga poslužite.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Kada tuna tataki zamiriše u Kaštelu Ečka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti