Huanito torta je pravi kremasti užitak: Napravite sve popularniju poslasticu koja će zadovoljiti vaša nepca

 
  • 1

Svi mi volimo čokoladu i ponekad ne možemo, a da joj se ne opiremo. Zato je ova torta čiji se recept nalazi u nastavku pravi izbor za predstojeću jesen.

Huanito torta je prava kremasta poslastica čija priprema možda deluje komplikovano, ali kada je budete spremili, zbog neverovatnog ukusa ćete zaboraviti na proces.

Sastojci:

za koru:

  • 5 belanaca
  • 120 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  • pola kašike kakaa
  • pola kašike brašna
  • malo soli

za glavni fil:

  • 850 ml mleka
  • 220 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 130 g belog šećera
  • 5 žumanaca
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 100 g šećera u prahu

za fil sa orasima:

  • 220 g mlevenih oraha

za fil sa tamnom čokoladom:

  • 150 g tamne čokolade

za fil sa mlevenim keksom:

  • 220 g mlevenog keksa
  • 250 g šlaga
  • 450 ml hladne kisele vode
  • 90 g mleka u prahu

Priprema:

Dok pripremate tortu, uključite rernu da se greje.

Odvojte belanca od žumanaca, pa u belanca sipajte so i mutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer ne prestajući da mutite. Kada se šećer sjedini, dodajte brašno, mlevene orahe i kakao pa promešajte špatulom dok se sve lepo ne sjedini.

Spremnu smesu sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje pa pecite do 20 minuta na 200 stepeni. Kada bude gotova, ostavite je da se lepo ohladi pre nego što je odvojite od papira.

Žumanca koja ste odvojili ručno ulupajte sa šećerom i brašnom, pa postepeno dodajte 600 ml mleka, a potom i kesice pudinga. Ostatak mleka zagrejte na laganoj temperaturi pa dodajte smesi sa žumancima i kuvajte dok se sve ne zgusne. Kada se to desi, sklonite sa ringle i ostavite na kratko da se prohladi pa podelite na dva dela, odnosno polovinu prebacite u drugi sud.

U posebnoj posudi umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne dobijete penastu smesu.

U jednu polovinu smese sa žumancima dodajte mlevene orahe i promešajte špatulom da se sve sjedini i ostavite sa strane. Posle toga ubacite i polovinu umućenog putera sa šećerom u prahu i mikserom mutite dok fil ne postane ujednačen.

U drugu polovinu osnovnog fila ubacite tamnu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Takođe i u njega dodajte polovinu umućenog putera i mutite mikserom dok se ne sjedini.

U činiju sipajte šlag i umutite ga sa kiselom vodom dok smesa ne postane penasta. Potom dodajte joj mleko u prahu i promešajte varjačom ili špatulom pa ubacite mleveni keks. Ponovo promešajte kako bi se sve sjedinilo.

Sad kreće filovanje.

Na ispečenu koru prvo namažite fil od čokolade, zatim polovinu fila sa mlevenim keksom, pa fil sa orasima i potom drugu polovinu fila sa keksom. Lepo izravnajte i dekorišite po želji. To može biti šlag, otopljena čokolada ili čokoladne mrvice, izbor je na vama.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sudija Dred

    1. septembar 2023. | 14:33

    Svi koji pravite fil u koji gurate puding iz kesice, u zabludi ste da pravite tortu.

    Podelite komentar