• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lovačka salata koja svima uspeva: Trpeza ne može proći bez neodoljive zimnice koja se brzo sprema

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored prepoznatljive hrane koje spremamo tokom zime, ova je možda zaboravljena, ali jako ukusna

  • 0
zimnica, salata, lovačka salata Foto: Shutterstock/marilook

Domaćice su u punom jeku pripreme zimnice, pa se polako šire mirisi dobro poznatih recepata.

Pored ajvara, ljutenice i slično, tu su i turšija i lovačka salata. Mnogi će reći da im nije poznata, ali ova salata je vrlo rado viđen gost na našim trpezama.

Pripremite je i oduševite konzumente.

Sastojci:

  • 2 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 450 g šargarepe
  • 2 kašike slatke aleve paprike
  • 150 ml alkoholnog sirćeta
  • 100 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 2 čena belog luka
  • ljute paprike, peršun, so

Priprema:

Paradajz izblanširajte u vrućoj vodi, pa ga oljuštite i izblendajte.

Šargarepu oljuštite, isecite na manje komade i stavite u lonac da se kuva oko 45 minuta na tihoj vatri.

Paprike operite i isecite na tračice, pa dodajte u lonac posle isteka vremena kuvanja šargarepe, pa ubacite i paradajz.

U činiju pomešajte šećer, so, seckani peršun, seckanu ljutu papriku, izdrobljeni beli luk i sirće, pa dodajte u lonac sa paradajzom. Krčkajte sve oko 20 minuta uz mešanje, pa sklonite sa ringle.

Tegle u koje ćete sipati lovačku salatu zagrejte u rerni pa dok je smesa još topla sipajte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite poklopcem. Pokrijte ih peškirom ili ćebetom i ostavite da se polako hlade na tamnom i hladnom mestu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti