![Prženice, tost, hleb Prženice, tost, hleb](https://xdn.tf.rs/2021/11/23/przenice-tost-hleb-670x447.jpg?ver=515630)
Doručak koji se sam pravi: Prženice, ali iz rerne za savršen početak dana
Prženice su, ne samo ukusno, već i veoma praktično jelo u kome će svi uživati. Najčešće su rešenje kada ne znamo šta da uradimo sa hlebom, koji nam je ostao. Međutim, koliko god da uživamo u ovom brzom doručku i njegovom jednostavnom receptu, ipak se može desiti da se brzo natope uljem u kojem ih pržimo.
Ukoliko niste ljubitelj masnijih prženica, ali obožavate njihov ukus, prženice iz rerne su prava stvar za vas. Mekana unutrašnjost i hrskave korice, kojim niko ne može odoleti.
Priprema je veoma jednostavna, kao da je zadatak na njima da se same spreme.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 10 tanko sečenih kriški hleba
- 9 kašika mleka
- 5 kašika ulja + za premazivanje
- prstohvat soli
Priprema:
U jednu dublju činiju umutite jaja i dodajte mleko i ulje.
Zatim, posolite smsu i dobro promešajte, da se sve sjedini.
Uzmite kršku hleba i umočite u smesu, zatim je odložite negde da odstoji 10-ak minuta. To ponovite i sa ostalim kriškama.
Nako što odstoje, poređajte kriške hleba na pleh i malo ih razdvojite. Nemojte zaboraviti da pleh obložite papirom za pečenje.
Kriške premažite sa gornje strane uljem uz pomoć četkice. Rernu uključite na 200 stepeni i sačekajte da se zagreje. Kada je dostigla temperaturu, ubacite prženice i pecite ih do 20 minuta.
Prženice možete poslužiti uz jogurt i sir i prepustite se predivnim ukusima pravog doručka.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.