• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doručak koji se sam pravi: Prženice, ali iz rerne za savršen početak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskave korice i premekana sredina

  • 0
Prženice, tost, hleb Foto: Shutterstock

Prženice su, ne samo ukusno, već i veoma praktično jelo u kome će svi uživati.  Najčešće su rešenje kada ne znamo šta da uradimo sa hlebom, koji nam je ostao. Međutim, koliko god da uživamo u ovom brzom doručku i njegovom jednostavnom receptu, ipak se može desiti da se brzo natope uljem u kojem ih pržimo.

Ukoliko niste ljubitelj masnijih prženica, ali obožavate njihov ukus, prženice iz rerne su prava stvar za vas. Mekana unutrašnjost i hrskave korice, kojim niko ne može odoleti.

Priprema je veoma jednostavna, kao da je zadatak na njima da se same spreme.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 10 tanko sečenih kriški hleba
  • 9 kašika mleka
  • 5 kašika ulja + za premazivanje
  • prstohvat soli

Priprema:

U jednu dublju činiju umutite jaja i dodajte mleko i ulje.

Zatim, posolite smsu i dobro promešajte, da se sve sjedini.

Uzmite kršku hleba i umočite u smesu, zatim je odložite negde da odstoji 10-ak minuta. To ponovite i sa ostalim kriškama.

Nako što odstoje, poređajte kriške hleba na pleh i malo ih razdvojite. Nemojte zaboraviti da pleh obložite papirom za pečenje.

Kriške premažite sa gornje strane uljem uz pomoć četkice. Rernu uključite na 200 stepeni i sačekajte da se zagreje. Kada je dostigla temperaturu, ubacite prženice i pecite ih do 20 minuta.

Prženice možete poslužiti uz jogurt i sir i prepustite se predivnim ukusima pravog doručka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti