Ukusnim, mekanim i tek isprženim uštipcima niko ne može odoleti. Idealni su zbog brzog spremanja, a njihove slane i latke varijante obožavaju i oni najmlađi.
Ali, ukoliko vam ponestaje ideja i voleli biste da probate uštipke u nekoj drugačijoj varijanti, onda je ovo pravi recept za vas.
Uštipci sa jabukama su odličan spoj testa i voća, a i pravi način da na sladak način započnete dan.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 3 kašike ulja
- 200 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 jabuka
- ulje za prženje
Priprema:
U jednu činiju razbijte jaje, te dodajte šećer i vanilin šećer. To lepo umutite da se svi sastojci sjedine.
Dodajte malo ulja i ponovo mutite. Zatim, dodajte jogurt i ponovo promešajte sve u činiji. Nakon toga, dodajte brašno sa praškom za pecivo. Kada i to umutite, pređite na jabuku. Oljuštite je i isecite na kockice.
Jabuku dodajte u testo i promešajte.
Za prženje vam je potrebna jedna manja, ali dublja šerpa. U nju dodajte ulje visine oko jedan centimetar i ostavite da se zagreje na srednjoj temperaturi.
Kada se zagreje, prođite jednom kašikom kroz ulje i zahvatite testo, a potom ga spustite u šerpicu. Temperatura ne sme biti previše jaka, jer će spolja vrlo brzo dobiti boju, ali iznutra će ostati živo. Zato, ako vam se to desi da u roku od nekoliko sekundi testo počne da tamni nakon što ga stavite u šerpu, slobodno je sklonite u stranu i smanjite dodatno temperaturu.
Kada se jedna strana uštipka isprži, kašikom ili viljuškom okrenite uštipak na drugu stranu. Uštipci se prže najviše do dva minuta, ako ne i manje.
Uštipke koje izvadite iz šerpe poređajte na list ubrusa, kako bi papir upio višak ulja.
Ukoliko želite da vam uštipci dobiju na ukusu, uvaljajte ih u pomešani cimet i šećer.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.