Kapama je pravo srpsko jelo: Obilan obrok sa jagnjetinom koji će vas dugo držati sitim

  • 6

U Srbiji se jako vole prasetina i jagnjetina, a jedan od omiljenih recepata jeste kapama.

Ovo poznato jelo ne može se jesti u malim količinama, toliko je ukusno da te prosto primorava da uzmeš još.

Sastojci:

  • 1 kg jagnjetine
  • 1 glavica crnog luka
  • malo brašna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kg spanaća ili zelja
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 jaje
  • 1 šaka pirinča
  • so,
  • začinska paprika
  • ulje

Priprema:

Meso isecite na komade, posolite, uvaljajte u malo brašna i ispržite na ulju. Sitno iseckajte beli i crni luk i kratko propržite sa mesom. Možete naliti malo vode, pa poklopite i kuvajte na tihoj temperaturi oko pola sata.

Spanać obarite, ocedite i sitno iseckajte i dodajte tiganju sa mesom. Dodajte papriku, suvi začin, umućeno jaje i obareni pirinač i ostavite da se sve krčka oko 15 minuta.

Gotovu kapamu služite sa kiselim mlekom ili pirinčem.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Nena

    9. septembar 2023. | 12:12

    Od kad se u kapamu stavlja pirinač? Svasta.

    Podelite komentar

  • Samo pitam

    9. septembar 2023. | 14:49

    Srpsko jelo . A odakle mu ime kapama

    Podelite komentar

  • Kuvar-Hilton

    9. septembar 2023. | 14:48

    Ne nije Srpsko jelo

    Podelite komentar