Kapama je pravo srpsko jelo: Obilan obrok sa jagnjetinom koji će vas dugo držati sitim
U Srbiji se jako vole prasetina i jagnjetina, a jedan od omiljenih recepata jeste kapama.
Ovo poznato jelo ne može se jesti u malim količinama, toliko je ukusno da te prosto primorava da uzmeš još.
Sastojci:
- 1 kg jagnjetine
- 1 glavica crnog luka
- malo brašna
- 2 čena belog luka
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašika suvog začina
- 1 jaje
- 1 šaka pirinča
- so,
- začinska paprika
- ulje
Priprema:
Meso isecite na komade, posolite, uvaljajte u malo brašna i ispržite na ulju. Sitno iseckajte beli i crni luk i kratko propržite sa mesom. Možete naliti malo vode, pa poklopite i kuvajte na tihoj temperaturi oko pola sata.
Spanać obarite, ocedite i sitno iseckajte i dodajte tiganju sa mesom. Dodajte papriku, suvi začin, umućeno jaje i obareni pirinač i ostavite da se sve krčka oko 15 minuta.
Gotovu kapamu služite sa kiselim mlekom ili pirinčem.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nena
Od kad se u kapamu stavlja pirinač? Svasta.
Podelite komentar
Samo pitam
Srpsko jelo . A odakle mu ime kapama
Podelite komentar
Kuvar-Hilton
Ne nije Srpsko jelo
Podelite komentar