Umetnost zvana pita uvek je pravo rešenje za doručak, predjelo, užinu... Ljubiteljima testa pite nikada nije previše i uvek bi da saznaju neki nov recept.
Umeće novih ukusa uz malo kora i nekoliko sastojaka uvek inpiriše, a mi vam predstavljamo još jedan, vrlo jednostavan način za pravljenje ovog jela.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 5 jaja
- 1/2 l jogutra
- 150 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- šolja sitnog sira
- so
Priprema:
Savijte kore kao lepezu ili harmoniku i ređajte ih jednu pored druge.
Umutiti jaja, pa dodajte jogutr, ulje, prašak za pecivo, so i sir.
Sve promešajte, te dobijenim filom polako prelivajte kore.
Viljuškom rasporedite kore praveći fine razmake, da se fil lepo rasporedi i uđe u svaki deo.
Pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 30 minuta.
Secite je na kocke ili trouglove i poslužite uz jogurt i kiselo mleko.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
FANTOM(68)
Ja pravim još zgužvaniju sa još sočnijim filom i zovem je gibanica. Ovo bi bila imitacija ili rimejk gibanice poput filmova Spartak ili Titanik.
Podelite komentar