Salep donosi miris Turske: Aromatično piće koje možete spremati tokom cele godine
Turska kuhinja je poznata po začinima i to je čini specifičnom i prepoznatljivom. Između ostalog, tu je i recept za salep, aromatično toplo mleko koje je jedinstveno u svetu.
Salep u prahu je, inače, osušeno, mleveno korenje nekoliko vrsta orhideje. U receptu u nastavku možete koristiti i alternativu - pšenični skrob.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 1 kašika salepa (u prahu) ili pšenični skrob
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika šećera
Priprema:
U manju šerpu stavite kašiku salepa i šećer, pa prelijte čašom mleka i promešajte da se šećer malo otopi.
Stavite na ringlu i na niskoj temperaturi kuvajte uz povremeno mešanje oko 10 minuta. Kada bude gotovo, sipajte u šolje i pospite cimetom, količinom po vašoj želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Koji koktel najbolje odgovara tvom karakteru, evo šta kažu astrolozi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dušan
Još kad bi znali gde može da se kupi salep u prahu.... To stavljanje skroba kao da ste stavili bilo koji puding, jer je puding skrob. Niste ništa napisali o blagodatima salepa na pluća.
Podelite komentar