Salep donosi miris Turske: Aromatično piće koje možete spremati tokom cele godine

  • 1

Turska kuhinja je poznata po začinima i to je čini specifičnom i prepoznatljivom. Između ostalog, tu je i recept za salep, aromatično toplo mleko koje je jedinstveno u svetu.

Salep u prahu je, inače, osušeno, mleveno korenje nekoliko vrsta orhideje. U receptu u nastavku možete koristiti i alternativu - pšenični skrob.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 1 kašika salepa (u prahu) ili pšenični skrob
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika šećera

Priprema:

U manju šerpu stavite kašiku salepa i šećer, pa prelijte čašom mleka i promešajte da se šećer malo otopi.

Stavite na ringlu i na niskoj temperaturi kuvajte uz povremeno mešanje oko 10 minuta. Kada bude gotovo, sipajte u šolje i pospite cimetom, količinom po vašoj želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Koji koktel najbolje odgovara tvom karakteru, evo šta kažu astrolozi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dušan

    15. septembar 2023. | 18:45

    Još kad bi znali gde može da se kupi salep u prahu.... To stavljanje skroba kao da ste stavili bilo koji puding, jer je puding skrob. Niste ništa napisali o blagodatima salepa na pluća.

    Podelite komentar