Recept za sočivo je uvek dobar izbor za ukusan ali i hranljiv ručak za celu porodicu

 
  • 0

Nama najpoznatije mahunarke su svakako pasulj, grašak, boranija, ali sve popularnije jelo nam je i sočivo.

Bilo kao prilog ili kao glavno jelo, sočivo je pravi izbor za jak i hranljiv ručak.

Brojni recepti postoje kako da se on spremi, a mi vam dajemo recept koji će svima uspeti.

Sastojci:

  • 1 šolja sočiva
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 list lovora
  • 1 čen belog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Šolju sočiva bi trebalo da potopite veče pre kuvanja u vodu i da ostavite da nabubri.

Crni luk sitno iseckajte i propržite na maslinovom ulju. Šargarepu isecite na kolutove ili na komadiće koje volite i dodajte sa malo soli. Ostavite da sve omekša nekih 10 minuta.

Oceđeno sočivo ubacite u šerpu sa lukom i šargarepom, dodajte lovorov list i sitno seckan čen belog luka kao i malo bibera. Nalijte vodom i ostavite da se krčka oko 45 minuta. Ukoliko primetite da je mnogo vode isparilo, dodajte još tako da uvek bude prst debljine iznad sočiva.

Naravno, jelo probajte pa u odnosu na ukus dodajte začine.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti