Recept za sočivo je uvek dobar izbor za ukusan ali i hranljiv ručak za celu porodicu
Nama najpoznatije mahunarke su svakako pasulj, grašak, boranija, ali sve popularnije jelo nam je i sočivo.
Bilo kao prilog ili kao glavno jelo, sočivo je pravi izbor za jak i hranljiv ručak.
Brojni recepti postoje kako da se on spremi, a mi vam dajemo recept koji će svima uspeti.
Sastojci:
- 1 šolja sočiva
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 list lovora
- 1 čen belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Šolju sočiva bi trebalo da potopite veče pre kuvanja u vodu i da ostavite da nabubri.
Crni luk sitno iseckajte i propržite na maslinovom ulju. Šargarepu isecite na kolutove ili na komadiće koje volite i dodajte sa malo soli. Ostavite da sve omekša nekih 10 minuta.
Oceđeno sočivo ubacite u šerpu sa lukom i šargarepom, dodajte lovorov list i sitno seckan čen belog luka kao i malo bibera. Nalijte vodom i ostavite da se krčka oko 45 minuta. Ukoliko primetite da je mnogo vode isparilo, dodajte još tako da uvek bude prst debljine iznad sočiva.
Naravno, jelo probajte pa u odnosu na ukus dodajte začine.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.