Beskvasni hleb za posni doručak: Recept koji će vas vratiti u detinjstvo
Danas slavimo Krstovdan, praznik kada se treba ustručavati od mrsne hrane, a po mnogima treba jesti hleb i grožđe.
Zato vam u nastavku dajemo savet kako da po najboljem receptu pripremite beskvasni hleb koji će vas ceo dan držati sitim.
Sastojci:
- 600 g integralnog brašna (heljda, spelta ili bilo koje drugo brašno)
- 300 ml vode
- malo soli
- kašičica čia semenki
- kašičica lana
- kašičica semenki golice
Priprema:
Trećinu količine brašna pomešajte sa 200 mililitara vode i ostavite da odstoji nekoliko sati, možete i preko noći. Posle toga dodajte sve ostale sastojke i lagano promešajte špatulom.
Tepsiju u koju ćete peći hleb nauljite i obložite papirom za pečenje. Sipajte hleb u tepsiju i po njemu možete posuti susam, pa stavite u zagrejanu rernu da pečete.
Pecite na 150 stepeni, kako ne bi unutra ostalo živo već da se ravnomerno sve lepo ispeče i hleb dobije zlatnu koricu. Možete posle pola sata da povećate malo temperaturu, kako vam volja.
Gotov je hleb kada dobije zlatnu boju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.