![tufahije, recept, desert, poslastica tufahije, recept, desert, poslastica](https://xdn.tf.rs/2023/09/27/shutterstock1697876653-670x447.jpg?ver=345446)
Poslastica našeg detinjstva: Recept za tufahije koje se lako spremaju
One malo starije generacije rado se prisećaju tradicionalnih recepata, što slaniša što slatkiša koje su nam bake sa užitkom spremale.
Mi vam u nastavku nudimo jedan baš takav delišes koji će vas vratiti u detinjstvo, a kada su tufahije u pitanju, onda će vrlo brzo i nestati sa stola.
Sastojci:
- 10 jabuka
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 150 g mlevenih oraha
- limunov sok
- 1 kašika mleka
- 1 kesica vanil šećera
Priprema:
Sve jabuke oljuštite i polako i lagano središnji deo izvadite odnosno izdubite jabuke sa sve košticama.
U šerpu sipajte vodu, šećer i limunov sok kako biste napravili sirup. Kada proključa, lagano spustite jabuka. Kuvajte ih oko 15 minuta, samo pazite da se ne raspadnu. Kada bude skuvana jedna strana, polako ih okrenite na drugu, ukoliko se one same ne okrenu.
Izvadite jabuke iz sirupa i ostavite ih da se ohlade, najbolje na sobnoj temperaturi, a kasnije ih možete staviti u frižider.
Za to vreme, dok se jabuke hlade, orahe prelijte vrelim mlekom u koje ste sipali vanilin šećer, pa tom smesom punite izdubljene jabuke.
Po želji možete ih ukrasiti šlagom ili umućenom slatkom pavlakom i držati ih u frižideru do posluživanja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.