Spremite kupus-kifle za doručak: Tajni recept vojvođanskih domačica
Danas delimo najbolji recept vojvođanskih domačića kako se prave savršene kupus-kiflice.
Kada jednom ovladate veštinom spremanja ovog ukusnog peciva, neće moći da se zuastavite. Jer, koliko kod da napravite kupus kiflica - njih nikada nije dovljno.
Uvek se traži makar još jedna više. A ako neka i prežive dalje od doručka, ostaju sveže i po nekoliko dana.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 1 kvasac
- 2 dcl ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike soli
Namaz:
- 2 žumanca
- 125 gr margarina
- 2 kašičice soli
Premaz:
- 2 belanca
- semenke po želji
Priprema:
U mlako mleko sipajte kašičicu šećera i kvasac. Kada kvasac naraste umešajte ga sa uljem i brašnom i ostavite testo da odstoji 45 minuta.
Napravite namaz tako što ćete u posebnoj posudi da pomešajte margarin sa dve kašičice soli i sa žumancetom.
Testo podelite na tri dela i svaki deo premažite sa trećinom namaza.
Zatim testo urolajte u rolat i secite na cik-cak trouglove.
Dobićete trouglove, koje ćete posebno umotati svaki u kiflicu i premazati sa belancetom. Po želji pospite kiflice sa semenkama po izboru.
Poređajte ih na tepsiju i pecite na 250 stepeni dok ne porumene.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Masa
Kakve kupus kifle bez kupusa. Nije mi jasno o čemu se radi. Ako nema kupusa zašto se zovu kupus kifle.
Podelite komentar