• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za savršen jesenji ručak: Najlakši recept za pohovani karfiol

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavno odličan!

  • 0
Pohovani karfiol Foto: Shutterstock

Ovaj recept je idealan za jesenji ručak i sezonu karfiola.

Pohovani karfiol možete da pripremite i kao glavno jelo, koje možete da poslužite uz salatu, ili kao prilog uz meso. Olično ide uz piletinu.

Ne možete da omašite, pohovani karfiol je jednostavno ukusan i odličan.

Sastojci:

  • 750 g svežeg karfiola
  • 3 jaja
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • po potrebi brašno
  • po potrebi ulje
  • po ukusu biber

Priprema:

Napunite šerpu vodom i sačekaje da proključa.

U međuvremenu operite karfiol i razdvojite ga na krupne cvetove.

U kipuću vodu ubacite karfiol, potom smanjite temperaturu ringle i ostavite da se povrće kuva, ne duže od pet minuta. Cilj je da karfiol ostane čvrst i da samo malo omekša, ne i da se skuva. Kada se dovoljno kuvao, ocedite ga.

U posebnoj posudi razmutte jaja i dodajte biljni začin i mleko, i dobro umutite.

U dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri, da ne bude previše vrelo.

Karfiol prvo uvaljajte u brasno, potom umočite u smesu sa jajima, i ponovo uvaljajte u brašno. A zatim, jedan po jedan komad, prebacite u tiganj da se prži.

Okrećite karfiol s vremena na vreme tako da se sa svake strane ispeče do zlatno-braon boje.

Kada je gotov, izvadite ga i ocedite od ulja na papirnom ubrusu, a potom (prema ukusu) možete da ga pospete sa sveže mlevenim biberom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U ovoj kombinaciji mu neće odoleti ni deca: Recept za karfiol sa sirom sosom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti