Loara torta je za sve prilike: Smatraju je lepšom verzijom popularne poslastice, a ukus je predivan

  • 1

Svi koji su sladokusci znaju da je jako teško odoleti pa i nekim dobro poznatim poslasticama, a posebno onim nešto novijim i modernijim.

Recepata je pregršt, a ovaj za Loara tortu je specifičan. Mnogi je nazivaju i puslica sa lešnicima, odnosno još lepša verzija ove popularne torte, a u nastavku pročitajte kako možete da napravite ovaj desert predivnog ukusa.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 450 g šećera
  • 1 limun
  • 400 g lešnika
  • 370 ml mleka
  • 60 g brašna
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g šećera u prahu
  • 150 g margarina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica šlaga

Priprema:

Prvo ulupajte dva jaja, ali odvojite belanca od žuamnca. Prvo umutite belanca pa dodajte 100 g šećera i neprestano mutite. Tek na kraju ubacite sok od pola limuna.

Sameljite 100 g lešnika pa dodajte umućenim belancima i lagano promešajte.

Tepsiju u kojoj ćete peći kore obložite papirom za pečenje i izlijte smesu u nju ravnomerno je sipajući. Pecite oko 45 minuta na 150 stepeni. Sve ponovite od preostalog materijala za još tri kore.

Žumanca koja su vam ostala umutite uz dodavanje preostalog šećera, brašna i kesice vanilin šećera.

U šerpu zagrejte mleko i dodajte umućenu smesu sa žumancima, pa kuvajte dok ne provri. U nekom trenutku ubacite belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

Po kuvanju sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Margarin koji je sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i postepeno ga dodajte u ohlađen fil sa žumancima uz mućenje mikserom. Kada se sve sjedini ostavite da se lepo stegne.

Na poslužavnik stavite jednu koru, pa fil, sve tim redosledom dok ne potrošite sav materijal. Umutite šlag i ukrasite tortu i dekorišite po izboru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Živko

    17. oktobar 2023. | 14:15

    Objašnjenje postupka je užasno konfuzno na samom početku. Dva jaja, pa belance, pa sve to ponovite tri puta...koliko kora, četiri? Koliko jaja u fil, preostala, ne znam, nisam se snašao.

    Podelite komentar