Tartar biftek ne mora biti skupa hrana: Jelo koje svakoga ostavlja bez daha

 
  • 1

Postoji hrana koju najčešće možete jesti u restoranu, ali ukoliko se fokusirate na njenu pripremu, vrlo lako to možete imati i na svojoj trpezi.

Takav je i tartar biftek, čiji nas naziv upućuje na nešto elegantno i svečano, ali istina je da njegov recept možete lako primeniti i u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 500 g svežeg junećeg bifteka
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 inćuna
  • 2 kašičice paradajz-pirea
  • 1 kašičica soja-sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko kriški bageta
  • malo putera
  • 2 kašike konjaka
  • 60 g kapara
  • 3 kisela krastavčića
  • so, biber
  • seckani peršun

Priprema:

Meso oštrim nožem isecite na što sitnije komade. Isto uradite sa inćunima, kaparom, peršunom i kiselim krastavcima. Sve to sjedinite u jednu činiju.

Kriške bageta premažite sa malo putera i prepecite.

Crni luk isecite na šnite, pa dodajte smesi od mesa, kao i konjak, maslinovo ulje, soja-sos, paradajz-pire, žumanca i senfa.

Sve lepo rukama ili viljuškom izradite smesu i poslužite uz prepečen hleb.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • MG

    18. oktobar 2023. | 13:12

    TaRtar je sos, a biftek je TATAR

    Podelite komentar