Obrok-salata sa bundevom: Uživaćete u svakom zalogaju
Osim što volimo da zapečemo bundevu i tako je jedemo cele jeseni, ona može biti i odličan dodatak već poznatim jelima.
Uz ovaj brzi recept nećete imati dileme šta da spremite kada nedeljno popodne želite da provedete u nekim drugim aktivnostima, van kuće. Možete je poneti i na izlet!
Sastojci:
- bundeva
- 400 g belog mesa
- 1/2 glavice zelene salate
- 15 cm praziluka
- rukola
- 1 limun
- so
- biber
- ruzmarin
- 1 kašika svežeg seckanog peršuna
Priprema:
Najpre ćete u tepsiji ispeći komad bundeve, a pre toga je iseckajte na kockice. U jednoj činiji usitnite zelenu salatu, posolite i izmešajte zajedno sa seckanim peršunom. U to dodajte i rukolu. Meso začinite po želji, pa ispržite. Kada se ispeče, meso prelijte limunovim sokom i seckajte na kockice. U isto vreme iseckajte i luk. Povrće i meso začinite solju, biberom, ruzmarinom.
Sve stavite preko zelene salate, blago promešajte i prelijte ostatkom limunovog soka.
Po želji dodajte i neke semenke, za ukus i dekoraciju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.