Obrok-salata sa bundevom: Uživaćete u svakom zalogaju

 
  • 0

Osim što volimo da zapečemo bundevu i tako je jedemo cele jeseni, ona može biti i odličan dodatak već poznatim jelima.

Uz ovaj brzi recept nećete imati dileme šta da spremite kada nedeljno popodne želite da provedete u nekim drugim aktivnostima, van kuće. Možete je poneti i na izlet!

Sastojci:

  • bundeva
  • 400 g belog mesa 
  • 1/2 glavice zelene salate
  • 15 cm praziluka
  • rukola
  • 1 limun
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • 1 kašika svežeg seckanog peršuna

Priprema:

Najpre ćete u tepsiji ispeći komad bundeve, a pre toga je iseckajte na kockice. U jednoj činiji usitnite zelenu salatu, posolite i izmešajte zajedno sa seckanim peršunom. U to dodajte i rukolu. Meso začinite po želji, pa ispržite. Kada se ispeče, meso prelijte limunovim sokom i seckajte na kockice. U isto vreme iseckajte i luk. Povrće i meso začinite solju, biberom, ruzmarinom.

Sve stavite preko zelene salate, blago promešajte i prelijte ostatkom limunovog soka.

Po želji dodajte i neke semenke, za ukus i dekoraciju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti