• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kesten-pire podseća na mladost: Poslastica koja svima izmami osmeh na lice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko mu se doda šlag, onda je to dobitna kombinacija

  • 0
kesten pire, kesten, pire, recept, kesten pire recept Foto: Shutterstock/waku

Starije generacije vrlo dobro znaju kako izgleda miris pečenog kestena dok šetate ulicama, a mnogi vole i kada se od ovog ploda napravi pire.

U nastavku je recept za kesten-pire koji možete praviti u svojoj kuhinji i koji će imati drugačiji ukus od onog kupovnog.

Sastojci:

  • 350 g kestena
  • 300 ml vode
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Kestenje nožem zasecite, pa ispecite u rerni najviše 20 minuta na 200 stepeni. Kada se ispeku, važno je da ih oljuštite i da ih onda stavite u šerpu sa vodom i ekstraktom vanile. Kuvajte oko 25 minuta.

Kada sve bude skuvano, onda izblendajte i držite u tegli ukoliko niste rešeni da odmah poslužite i pojedete. Naravno, nezaobilazan dodatak je i šlag bez kog mnogi ne mogu da zamisle ovaj desert.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dva laka i jednostavna slatkiša

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti