![kesten pire, kesten, pire, recept, kesten pire recept kesten pire, kesten, pire, recept, kesten pire recept](https://xdn.tf.rs/2023/10/25/shutterstock1234632334-670x447.jpg?ver=583849)
Kesten-pire podseća na mladost: Poslastica koja svima izmami osmeh na lice
Starije generacije vrlo dobro znaju kako izgleda miris pečenog kestena dok šetate ulicama, a mnogi vole i kada se od ovog ploda napravi pire.
U nastavku je recept za kesten-pire koji možete praviti u svojoj kuhinji i koji će imati drugačiji ukus od onog kupovnog.
Sastojci:
- 350 g kestena
- 300 ml vode
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Kestenje nožem zasecite, pa ispecite u rerni najviše 20 minuta na 200 stepeni. Kada se ispeku, važno je da ih oljuštite i da ih onda stavite u šerpu sa vodom i ekstraktom vanile. Kuvajte oko 25 minuta.
Kada sve bude skuvano, onda izblendajte i držite u tegli ukoliko niste rešeni da odmah poslužite i pojedete. Naravno, nezaobilazan dodatak je i šlag bez kog mnogi ne mogu da zamisle ovaj desert.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Dva laka i jednostavna slatkiša
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.