Rozen torta koja svima uspeva: Poslastica koja se lako sprema i idealna je za sve prilike
Bliže nam se praznici, mnoge domaćice već razmišljaju o receptima kojim će počastiti goste i kako da pripreme trpezu, posebno slatkiše.
Jedan od neprikosnovenih deserata koji uvek svima uspe je i rozen torta. Slatka i ukusna, uvek je dobro rešenje kako biste se zasladili posle obilnog obroka.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 250 ml mleka
- 200 g putera
- 300 g mlevenih oraha
- 150 g šećera
- 200 g šećera u prahu
- 3 kašike vode
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu i stavite da provri. Kada se to desi, sklonite ga sa ringle i ubacite mu puter koji je sobne temperature. Mešajte lagano da se puter polako otopi pa kad se sve lepo sjedini prelijte preko činije sa orasima. Orahe poparene mlekom i puterom promešajte i ostavite na kratko da se ohladi.
Na poslužavnik na koji ćete poslužiti tortu, stavite jednu koru pa filujte filom sa orasima, pa stavite drugu koru i tako sve redom dok ne potrošite sav materijal.
Jako je važno da celu tortu dobro pritisnete kako bi se lepo sjedinilo i da se ne bi fil odvojio.
Šećer u prahu prosejte, dodajte mu vodu i dobro mutite dok ne dobijete sjedinjenu smesu i brzo razmažite preko torte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Nikola Tesla i Mocart su voleli ovo slasno jelo, a sigurni smo da ga i vi obožavate
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.