• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čokoladna torta kraljice Natalije: Liči na svetski poznatu poslasticu, ali jedinstvenijeg je ukusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Desert koji ćete praviti za svako slavlje

  • 1
torta, čokoladna torta, poslastica, desert Foto: Unsplash/American Heritage Chocolate

Mnogima je nezamislivo da jedno slavlje prođe bez čokoladne poslastice, pa razni recepti sa ovim sastojkom dolaze u obzir.

E pa ovo je jedan od recepata koji bi trebalo da uzmete u obzir i da pri sledećoj proslavi razmislite o pravljenju ove torte. Da je vredna pažnje govori i informacija da je ovo bila omiljena torta naše kraljice Natalije. Podseća na Saher tortu, ali je ipak malo drugačijeg ukusa.

Sastojci:

  • 150 g + 250 g čokolade za kuvanje
  • 5 jaja
  • 1 kašika mleka
  • 150 g šećera
  • pola kesice praška za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 150 g brašna
  • 200 ml slatke pavlake
  • marmelada

Priprema:

Na pari otopite jednu kašiku mleka sa 150 grama čokolade za kuvanje. Dok se to otapa, odvojte belanca od žumanca i belanca umutite u čvrst šlag, a žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte ulje i otopljenu čokoladu. Kada se sve to sjedini, onda umućena belanca dodajte toj smesi kao i brašno i prašak za pecivo.

Ovu smesu sipajte u pleh za pečenje koji ste podmazali, pa pecite najviše 45 minuta oko 190 ili 200 stepeni. Kada se ispeče, koru ostavite da se ohladi pa presecite na pola. Jednu koru premažite marmeladom pa stavite preko drugu koru i onda preko nje otopljenu čokoladu, onih preostalih 250 grama.

Ukrasite je po želji i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • zora

    2. novembar 2023. | 13:58

    A šta da radimo sa 2 dl slatke pavlake?

    Podelite komentar