• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Starinska gabon torta: Najlepša poslastica sa čokoladom i lešnicima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan način da se zasladite posle ukusnog obroka

  • 0
torta, čokoladna torta, gabon torta, slatkiš, poslastica, desert Foto: Unsplah/Muzammil Shahzad

Nema ko neće odoleti ukusnoj čokoladnoj poslastici koja će očarati vaša nepca.

Mnogima je upravo čokolada jedan od omiljenih slatkiša, a kad se uklopi u ukusnu tortu sa orašastim plodovima poput lešnika, onda je recept proveren i zasigurno će se često nalaziti na vašoj trpezi. Jedna od takvih torti je i gabon torta.

Sastojci:

  • 12 jaja
  • 400 g šećera u prahu
  • 400 g margarina
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašika šećera
  • 300 g mlevenih lešnika
  • 3 kašike brašna
  • čokolada za ukrašavanje

Priprema:

Odvojte belanca od žumanca, pa žumanca mikserom umutite na pari sa šećerom u prahu. U posebnoj činiji umutite margarin, a čokoladu za kuvanje takođe posebno otopite na pari.

Kada su se žumanca umutila, sjedinite ih sa margarinom i čokoladom. Dobro, ali lagano promešajte i odvojte sa strane u posebnoj činiji pet kašika ove smese.

Četiri belanceta umutite sa kašikom šećera, pa polako dodajte 100 grama mlevenih lešnika, kašiku brašna i kašiku umućenih žumanaca od smese koju ste odvojili sa strane.

Dobijenu smesu sa koru sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Isto sve ponovite još dva puta kako biste dobili tri kore.

Fil od žumanaca podelite na tri dela i filujte ispečene kore. Ukrasite po želji i rendanom čokoladom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dezert gotov za 10 minuta: Od starih banana do sočnog kolača

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti