• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za tiramisu od kestena: Prava jesenja poslastica na tanjiru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sladokusce i ljubitelje kestena

  • 0
Tiramisu, kesten Foto: Shutterstock

Retko ko da će da odbije pečeno kestenje kad krenu hladni dani, pa tako, ukoliko volite ukus ovog vesnika zime, uživaćete u receptu koji smo pripremili za danas - tiramisu od kestena.

U pitanju je tipičan tiramisu kolač, sa malim obrtom, jer se pravi upravo od kestena.

Za sve sladokusce ovo je idealna jesenja poslastice na tanjiru.

Kako se pravi tiramisu od kestena?

Sastojci:

  • 3 jajeta, razdvojeno žumance i belance
  • 60 g šećera u prahu
  • 300 g sira maskarpone 
  • 200 g kuvanog kestena, izblendiran + 50 g za ukrašavanje
  • 1 kašika nekog likera po izboru
  • 200 ml mlakog espresa ili neke druge jake kafe
  • 100 g piškota
  • kakao, za posipanje

Priprema:

Umutite mikserom žumanca i šećer dok ne dobijete gustu smesu. U nju dodajte maskarpone i promešajte kašikom.

Potom u smesu dodajte izblendiran kesten-pire i sve umutite mikserom.

U drugoj posudi posebno izmiksajte belanca dok ne očvrsnu.

Pomalo prebacujte maskarpone smesu i pažljivo mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Spremite kafu i malo prohladite, da bude topla, dodajte u nju liker po izboru i umačite piškote jednu po jednu. Piškote slažite na dno posude na koju ćete da složite ceo tiramisu.

Kada prekrijete dno, izlite polovinu maskaprone smese preko piškota, a potom ponovite ceo proces, kao drugi sloj. Kad još jednom poređate piškote, iskoristite i drugu polovinu maskarponea.

Gotov kolač ostavite da se ohladi u frižideru najmanje šest sati, a idelano bi bilo da odstoji preko noći.

Pre serviranja pospite kolač sa kakaoom i narendanim kestenom za dekoraciju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti