Mimoza salata za posnu trpezu: Poslužite omiljeno predjelo i u posne dane slave

 
  • 0

Mnogi slavski dani pred nama "padaju" na posne dane.

To, međutim, ne znači da morate da se odreknete i nekih od najdražih recepata sa slavske trepeze, kao što je recimo, mimoza salata.

Danas vam predstavljamo "posnu varijantu" ovog fantastičnog predjela.

Sastojci za posnu mimoza salatu:

  • 1 kg krompira
  • slatka suva paprika (opciono) 
  • 1 kg šargarepe
  • 1 tegla kiselih krastavaca
  • 1 kg posnog majoneza
  • so i biber prema ukusu
  • dimljena riba (opciono)
  • posni kačkavalj
  • opciono susam

Priprema posne mimoza salate:

Krompir skuvajte u ljusci, obavezno sa jednom kašikom soli.

Posebno skuvajte i očišćenu šargarepu.

U staklenoj posudi izrendajte red krompira, potom posolite i pobiberite prema ukusu. Ukoliko volite možete da dodate i slatku suvu papriku.

Ukoliko želite mimoza salatu sa dimljenom ribom, sada je trenutak da iscepkate red ribe i da je stavite preko prvog reda krompira.

Namažite jedan sloj posnog majoneza.

Potom izrendajte jedan sloj šargarepe i ponovo posolite i pobiberite.

Još jednom namažite sloj majoneza.

Ostatak krompira i šargarepe narendajte i pomešajte kao novi sloj, i ponovo posolite i pobiberite.

Prekrijte sa još jednim slojem majoneza.

Sledeći sloj su narendani kiseli krastavčići, otprilike oko pola kilograma i malo "jače".

Još jednom stavite sloj majoneza i ukrasite slojem narendanog posnog kačkavalja. Dekorišite prema želji

Ostavite salatu da odstoji u frižideru oko osam sati, pre nego što je poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela na reci Gradac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti