Napravili smo kimči: Da li znate kako se sprema čuvena korejska turšija
Da li znate šta je kimči?
Korejska trpeza je nezamisliva bez ovog recepta.
Zimski specijalitet kimči se pravi od kineskog kupusa, ali možete da koristiti i naš, domaći kupus. Takođe možete da kombinujete i drugo sezonsko povrće i začine.
Možda ove zime možete, pored uobičajenog kiselog kupusa, da pokušate da napravite i ovo tradicionalno korejsko jelo.
Sastojci:
- 2 glavice kineskog kupusa
- dajkon rotkva
- 2 kašike izrendanog đumbira
- 7 čenova usitnjenog belog luka
- 4 mlada luka
- 2 kašike čilija u prahu
- 70 g morske soli
- šolja vode
Priprema:
Operite i isecite kupus na tračice.
Dajkon rotkvu oljuštite i isecite na štapiće debljine centimetar.
Mladi luk iseckajte na tračice duge oko pet centimetra.
Pripremljeno povrće prebacite u veliku činiju.
Sada dobro razmutite so u vodi.
Prebacite povrće u posudu i sipajte vodu i so preko njega. Dodajte beli luk, đumbir i čili i sve dobro promešajte.
Prekrijte posudu i ostavite salatu da odstoji šest sati sati.
Kada istekne vreme, u pripremljenu veliku teglu prebacite salatu. Jako pritisnitite povrće, prespite su tečnost i dobro zatvorite teglu.
Ostavite salatu da odstoji dva do tri dana na tamnom i hladnom mestu.
I to je to. Dobili ste kimči, čuvenu kinesku salatu.
Korejci prilikom služenja vole da je pospu pečenim susamom preko i da dodaju riblji sos.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Vodič za kiseljenje kupusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
old school
Da li znaju oni kako se pravi nasa tursija?
Podelite komentar
Relja
Ne znam nit me interesuje .
Podelite komentar
Kuhar
Kimiči je jako zdrav čak je dokazato da je više od 17 puta zdraviji od turšije zbog specijalnih tajnih sastojaka koji su tajna. I odlično ide uz sushi sa slaninom i pecenjem
Podelite komentar