Zapečena pasta prste da poližeš: Ukusan ručak sa mesom i povrćem

  • 0

Pasta i generalno testenine su jedno od omiljenih jela u našem narodu i retko ko može da im odoli. U nastavku se nalazi recept za zapečenu pastu sa piletinom i povrćem koji će zadovoljiti svačija čula.

Sastojci:

  • 1 kesa makarona (450 grama)
  • 300 g pilećeg mesa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • pola glavice crnog luka
  • pola šargarepe
  • mešavina suvog začina
  • so, biber
  • čeri paradajz
  • 200 g kačkavalja
  • pola kriške mladog sira
  • 1 šaka graška

Priprema:

Makarone skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kese. Procedite ih i ostavite sa strane.

U međuvremenu dok se kuvaju, iseckajte crni luk i šargarepu i prodinstajte. Pileće meso isecite na komade željene veličine pa ubacite i njega da se dinsta. Kada promeni boji, ubacite grašak i isključite ringlu.

Potom u tepsiju u kojoj planirate da pečete jelo sipajte piletinu iz tiganja i skuvane makarone. U njoj treba da promešate sve sastojke, pa ako procenite da vam je tepsija za to mala, uzmite onda neku veću činiju.

Dakle, onda u činiju sa piletinom i makarona ubacite izmrvljeni sir, malo rendanog kačkavalja, malo pavlake za kuvanje i začine. Sve dobro promešajte i stavite u rernu na pečenje oko 25 minuta na 180 stepeni.

Kada vidite da se polako hvata "korica" na makaronama, izvadite iz rerne i sipajte ostatak pavlake i rendanog kačkavalja. Potom isecite i čeri paradajz (može i običan) i ukrasite jelo. Bitno je da se ne otopi ceo kačkavalj, kao i da bude sočno jelo odnosno da ne upiju makarone svu pavlaku.

Poslužite uz salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bez gomila suđa i nereda: Ovo je recept za makarone sa sirom za čiju pripremu treba samo jedna šerpa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti