Pire-krompir sa dinstanim lukom: Dodatak koji će vaš pire krompir učiniti još ukusnijim

 
  • 0

Pire-krompir je uvek odličan dodatak jelima, a naročito ako imate vremena da ga napravite bez pomoći instant-kesica.

Ovaj recept će vam malo zašareniti pire krompir, zahvaljujući dodavanjem jednog sastojka.

Sastojci:

  • 4-5 velika krompira
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 1 dl mleka
  • so

Priprema:

Očisite krompir i ostavite ga da odstoji u vodi 10-ak minuta. Zatim, na zagrejanoj ringli, kuvajte krompir, uz povremeno dodavanje vode, ako je potrebno.

Dok se krompir kuva, na srednjoj vatri izdinstajte luk, koji ste prethodno oljuštili i iseckali na kockice. Dinstajte ga par minuta, dok ne porumeni.

Krompir je gotov onda, kada možete proći viljuškom kroz njega i "razbiti" ga odmah. Kada bude gotov, procedite ga.

U jednu dublju šerpu ubacite bareni krompir, i počnite da ga gnječite. Pre nego što ga sasvim izgnječite, dodajte mleko i dinstani luk i kašičicu soli. Za posnu varijantu ovog recepta dovoljno je samo da iskoristite malo biljnog mleka.

Nastavite sa gnječenjem, dok ne nestanu sve grudve od krompira.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti