Pire-krompir sa dinstanim lukom: Dodatak koji će vaš pire krompir učiniti još ukusnijim
Pire-krompir je uvek odličan dodatak jelima, a naročito ako imate vremena da ga napravite bez pomoći instant-kesica.
Ovaj recept će vam malo zašareniti pire krompir, zahvaljujući dodavanjem jednog sastojka.
Sastojci:
- 4-5 velika krompira
- 2 srednje glavice crnog luka
- 1 dl mleka
- so
Priprema:
Očisite krompir i ostavite ga da odstoji u vodi 10-ak minuta. Zatim, na zagrejanoj ringli, kuvajte krompir, uz povremeno dodavanje vode, ako je potrebno.
Dok se krompir kuva, na srednjoj vatri izdinstajte luk, koji ste prethodno oljuštili i iseckali na kockice. Dinstajte ga par minuta, dok ne porumeni.
Krompir je gotov onda, kada možete proći viljuškom kroz njega i "razbiti" ga odmah. Kada bude gotov, procedite ga.
U jednu dublju šerpu ubacite bareni krompir, i počnite da ga gnječite. Pre nego što ga sasvim izgnječite, dodajte mleko i dinstani luk i kašičicu soli. Za posnu varijantu ovog recepta dovoljno je samo da iskoristite malo biljnog mleka.
Nastavite sa gnječenjem, dok ne nestanu sve grudve od krompira.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.