Spremite palačinke sa jabukama za sladak doručak
Recept za ove ukusne palačinke od jabuka savršene su sladak doručak ili neki branč.
Za razliku od tipičnih palačinki, ove se peku u rerni, a bogate su kremastom teksturom koju dopunjuje posuti šećer u prahu i malo cimeta.
Sa jednom mogu da se posluže dve do tri osobe.
Sastojci:
- 2 kašike putera (ili ulja)
- 3 jabuke, oljuštene, očišćene od jezgre i narezane
- ¼ šećer
- ½ kašičice cimeta
- 3 velika jaja
- ½ mleka
- 2 kašike brašna
- ¼ kašičice praška za pecivo
- Šećer u prahu, za posipanje (opciono)
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sjedinite šećer i cimet.
Umutite jaja i mleko.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo i umešati u smesu jaja/mleko.
U tiganju zagrejte puter, dodajte kriške jabuke i jednu kašiku šećera. Dinstajte zajedno sve dok ne omekša oko pet minuta.
Prelijte testo preko jabuka i pospite preostalim šećerom.
Stavite u rernu i pecite dok ne napuhne, oko 18 do 20 minuta.
Izvadite iz rerne i pospite sa malo šećera u prahu.
Poslužite uz čašu hladnog mleka.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.