• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za meksičku musaku: Promena koja će vas prijatno iznenaditi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan zalogaj je dovoljan da vas osvoji

  • 0
musaka, musaka od karfiola, recept, ručak, zapečeni karfiol

Foto: Shutterstock/Tatiana Vorona

Naporno je stalno razmišljati o novim idejama za ručak, naročito ako nikako da naiđete na nešto novo, lako i brzo za pripremu.

Musaka je u našoj tradiciji veoma dugo, a njene varijacije uvek donose zanimljive i nove kombinacije ukusa. Ovoga puta je u pitanju meksička musaka, koja je prava "bomba" ukusa.

Meksička musaka je pravi skup namirnica, a recept za nju je i više nego jednostavan.

Sastojci za meksičku musaku:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 200 g crvenog pasulja iz konzerve
  • glavica srednjeg crnog luka
  • čen belog luka
  • 200 g kukuruza šećerca iz male konzerve
  • čaša i po pirinča
  • suva začinska paprika
  • mocarela

Priprema meksičke musake:

Zagrejte ulje na srednjoj vatri, te izdinstajte crni i beli luk.

Dodajte mlo vode, a potom dodajte mleveno mesto da se prži zajedno sa dinstanim lukom.

Dodajte malo soli i bibera, a potom promešajte i preklopite.

Stavite pirinač da se kuva.

Kada pirinač bude gotov, procedite ga i dodajte u mleveno meso. Promešajte, a potom dodajte kukuruz i pasulj, koji procedite.

Dodajte kašičicu paprike zbog boje i arome.

Smesu stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Pred kraj možete dodati kolutove mocarele po površini i vratiti da se dopeče pet minuta.

Poslužiti uz jogurt ili pavlaku.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li znate kako da napravite kimči? Ovako se sprema čuvena korejska turšija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti