![musaka, musaka od karfiola, recept, ručak, zapečeni karfiol musaka, musaka od karfiola, recept, ručak, zapečeni karfiol](https://xdn.tf.rs/2023/11/24/shutterstock590284211-670x447.jpg?ver=854641)
Recept za meksičku musaku: Promena koja će vas prijatno iznenaditi
Naporno je stalno razmišljati o novim idejama za ručak, naročito ako nikako da naiđete na nešto novo, lako i brzo za pripremu.
Musaka je u našoj tradiciji veoma dugo, a njene varijacije uvek donose zanimljive i nove kombinacije ukusa. Ovoga puta je u pitanju meksička musaka, koja je prava "bomba" ukusa.
Meksička musaka je pravi skup namirnica, a recept za nju je i više nego jednostavan.
Sastojci za meksičku musaku:
- 400 g mlevenog mesa
- 200 g crvenog pasulja iz konzerve
- glavica srednjeg crnog luka
- čen belog luka
- 200 g kukuruza šećerca iz male konzerve
- čaša i po pirinča
- suva začinska paprika
- mocarela
Priprema meksičke musake:
Zagrejte ulje na srednjoj vatri, te izdinstajte crni i beli luk.
Dodajte mlo vode, a potom dodajte mleveno mesto da se prži zajedno sa dinstanim lukom.
Dodajte malo soli i bibera, a potom promešajte i preklopite.
Stavite pirinač da se kuva.
Kada pirinač bude gotov, procedite ga i dodajte u mleveno meso. Promešajte, a potom dodajte kukuruz i pasulj, koji procedite.
Dodajte kašičicu paprike zbog boje i arome.
Smesu stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Pred kraj možete dodati kolutove mocarele po površini i vratiti da se dopeče pet minuta.
Poslužiti uz jogurt ili pavlaku.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Da li znate kako da napravite kimči? Ovako se sprema čuvena korejska turšija
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.