![Korpice, slane korpice, posne slane korpice, Korpice, slane korpice, posne slane korpice,](https://xdn.tf.rs/2023/12/08/shutterstock1070627942-670x447.jpg)
Recept za posne slane korpice na 4 različita načina: Oduševićete se ovim simpatičnim zalogajčićima
Slane korpice su savršene kao "zalogajčići" koje možete služiti kao predjelo, savršen dodatak jelima, ali i za početak dana.
S obzirom na to da je u toku post, za sve one koji se pridržavaju njega spremili smo jednostavan recept za posne slane korpice, i to u četiri različite varijante. Izgledaju vrlo simpatično na trpezi, a različiti ukusi će sve oboriti s nogu.
Mera za testo korpica je napisana za 30-ak komada, a vi ih možete dodavati ukoliko želite da imate više.
Sastojci za posne korpice:
za testo:
- 300 g brašna
- 100 ml ulja
- 100 ml kisjele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
za fil od tunjevine:
- 120 g tunjevine
- 100 g posne fete
za fil od ajvara:
- ajvar
- masline
za fil od kikirikija:
- pečeni tucani kikiriki
- posni majonez
za fil od šampinjona:
- 120 g dinstanih šampinjona
- 100 g sitno seckanog praziluka
- izrendana šargarepa
- posni majonez
Priprema posnih korpica:
U jednu činiju pomešajte brašno, ulje, kiselu vodu, malo soli i prašak za pecivo. Napravite kuglice i stanjite da kada se zapeče u modlama, ne budu previđe debele korice. Debljina neka bude oko dva milimetra. Predlažemo da prvo napravite probu sa nekoliko korpica, u slučaju da previše narastu u toku pečenja, možete ih još stanjiti.
Možete izbrati modlice koje želite i u njih staviti male korpice, sa cik-cak oblikom, radi lepšeg izgleda.
Pecite testo na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.
Poređajte ih na radnu površinu, a onda pomešajte filove u različite činijice. Kašikom lagano popunjavajte korpice.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Profesionalni kuvar daje savete za idealnu slavsku trpezu u vreme posta
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.