• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posne slane korpice na 4 različita načina: Oduševićete se ovim simpatičnim zalogajčićima

Vreme čitanja: oko 1 min.

One su glavne zvezde posne trpeze!

  • 0
Korpice, slane korpice, posne slane korpice, Foto: Shutterstock

Slane korpice su savršene kao "zalogajčići" koje možete služiti kao predjelo, savršen dodatak jelima, ali i za početak dana.

S obzirom na to da je u toku post, za sve one koji se pridržavaju njega spremili smo jednostavan recept za posne slane korpice, i to u četiri različite varijante. Izgledaju vrlo simpatično na trpezi, a različiti ukusi će sve oboriti s nogu.

Mera za testo korpica je napisana za 30-ak komada, a vi ih možete dodavati ukoliko želite da imate više.

Sastojci za posne korpice:

za testo:

  • 300 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisjele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

za fil od tunjevine: 

  • 120 g tunjevine
  • 100 g posne fete

za fil od ajvara:

  • ajvar
  • masline

za fil od kikirikija:

  • pečeni tucani kikiriki
  • posni majonez

za fil od šampinjona:

  • 120 g dinstanih šampinjona
  • 100 g sitno seckanog praziluka
  • izrendana šargarepa
  • posni majonez

Priprema posnih korpica:

U jednu činiju pomešajte brašno, ulje, kiselu vodu, malo soli i prašak za pecivo. Napravite kuglice i stanjite da kada se zapeče u modlama, ne budu previđe debele korice. Debljina neka bude oko dva milimetra. Predlažemo da prvo napravite probu sa nekoliko korpica, u slučaju da previše narastu u toku pečenja, možete ih još stanjiti.

Možete izbrati modlice koje želite i u njih staviti male korpice, sa cik-cak oblikom, radi lepšeg izgleda.

Pecite testo na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Poređajte ih na radnu površinu,  a onda pomešajte filove u različite činijice. Kašikom lagano popunjavajte korpice.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Profesionalni kuvar daje savete za idealnu slavsku trpezu u vreme posta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti