• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Keto lazanje sa malo ugljenih hidrata su ukusne, a neće vas gristi savest zbog količine u tanjiru

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako ne sadrže brašno, i dalje su savršenog ukusa

  • 0
keto lazanja, lazanja, recept za lazanju Foto: Shutterstock/kobbymendez

Iako bi mnogi rekli da je "keto" dijeta, to je zapravo način ishrane. Istina je da postoje namirnice koje bi trebalo da se izbegavaju ili da se njihova količina smanji. Sklop namirnica koje smeju da se jedu nisu nimalo bezukusne, šta više, može se napraviti jako dobar obrok. Jedan od takvih su i keto lazanje, čiji recept možete pronaći u nastavku.

Sadrže mali broj ugljenih hidrata, a takođe i sastojke koje možda i svakodnevno jedete.

Sastojci:

za testo:

  • 220 g krem-sira
  • 2 šolje rendane mocarele
  • pola šolje parmezana
  • 3 jaja

za fil:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 450 g mlevene govedine
  • 200 ml sosa od paradajza
  • 250 g rikota sira
  • 200 g rendane mocarele

Priprema:

Pre svega dobro zagrejte rernu.

U činiju pomešajte krem-sir, mocarelu i parmezan, pa u mikrotalasnoj ugrejte sve na 30 sekundi. Ako nemate mikrotalasnu, možete ugrejati na pari. Bitno je da se svaki sir otopi i da se sjedini.

Potom u to dodajte jaja i dobro umutite dok smesa ne postane glatka.

Dobijeno testo prebacite u pleh koji ste obložili pek papirom i istanjite ga na celu površinu. Ako vam bude pretanko, ne morate ga do ivica pleha otanjiti.

Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, dok se ivice ne odvoje.

U tiganju ispržite sitno seckani crni i beli luk na malo ulja, pa kad promene boju dodajte mlevenu govedinu i uz mešanje dinstajte do pet minuta. Onda ubacite sos od paradajza i još pet minuta sve kuvajte pa sklonite sa ringle.

Dobijeno testo za lazanju isecite na željene delove u zavisnosti u kojoj tepsiji ćete je peći. Tepsiju malo nauljite pa stavite jedan list lazanje malo rikote i malo mocarele, pa tanak sloj fila, pa drugi list i tako istim redosledom do vrha tepsije i dok ne potrošite materijal. Tako posloženu lazanju pecite oko pola sata na 180 stepeni dok vrh lazanje ne dobije zlatno-braon boju.

Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi pa poslužite. Možete ukrasiti rukolom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti