• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Torte za svaki mesec 2024: Malina najavljuje proleće, a jabuke i cimet spremite za drugi deo godine

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Budite kreativni u narednih 12 meseci

  • 0
torta, sečenje torte, okrugla torta, poslastica Foto: Shutterstock/fotomarisha

Kao što to obično biva, početkom svake godine donosimo brojne odluke kojih se neko vreme pridržavamo i onda posle posustanemo. Verovatno jedna od njih jeste i promena ishrane ili uvođenje novina svakog meseca. Obećate sebi da ćete svakog meseca nešto novo naučiti i napraviti kako biste usavršili svoje sposobnosti, ali i obradovali najbliže interesantnim đakonijama.

Ako ste doneli odluku da svakog meseca makar jedan vikend u njemu priredite ovo ili slično kulinarsko iznenađenje, onda će vas ova lista obradovati. Naime, napravili smo spisak torti koje biste mogli da napravite svakog meseca, a narednih meseci delimo sa vama i njihove recepte.

Januar: Čokoladna torta iz jedne činije

Započnite godinu nečim jednostavnim, ali tako ukusnim. Posle praznika, zaslužujete jednostavan recept sa minimalnim čišćenjem, ali i sa lakom pripremom. Dobićete bogat ukus čokolade i nežnu, mekanu koricu, piše "Southern living".

Februar: Torta za Dan zaljubljenih

srce torta, torta, srce, dan zaljubljenih Foto: Unsplash/Jenny Galloway

Proslavite mesec ljubavi uz tortu koja pokazuje koliko vam je stalo do voljene osobe. Jagode iz zamrzivača umešane u glazuru daće torti lep slatko-kiseli ukus kako bi se uravnotežio sav šećer. Mislimo da će deca zaista uživati u proces pripreme.

Mart: Torta sa limunom

Na čajnu tortu natopljenu citrusima možete posmatrati kao na najavu proleća i lepog vremena. Možete napraviti i puding od limuna koji će mu dodati meku unutrašnjost torte, ali i narendati koricu limuna kao ukras.

April: Bela torta sa kremom i malinama

Pahuljasta, talasasta i ne previše slatka glazura od maline ima prirodnu ružičastu boju, pa nije potrebna boja za hranu. Iako će možda trebati minut da savladate tehniku, to nije ni približno tako komplikovano kako se čini.

Maj: Torta sa jagodama

brza torta sa jagodama i keksom Foto: Shutterstock

Fokus na ovoj lepoj torti je bobičasto voće koje mu daje jedinstven ukus. Osim toga, boja koja ovladava je takođe primamljiva, a posebno ako na vrh torte dodate nekoliko bobičastog voća kao dodatnu dekoraciju. Savršena je torta za tople dane.

Jun: Čizkejk bez pečenja

Došli su topli dani kada gledamo da smo što manje u kuhinji i za šporetom, pa je zato pravi odabir ukusni čizkejk iliti kolač od sira ali bez pečenja. Nema kuvanja i vrućine za šporetom, a praktičan je i za poneti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti