• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na kulinarskom takmičenju poznati uz pomoć Frikom noviteta napravili egzotična jela

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija Frikom lansirala je jedinstvene novitete iz asortimana proizvoda od ribe i asortimana začinjenih mešavina

  • 0
Frikom Foto: Promo/ Đorđe Zlatković

Pažljivo odabrani sastojci našli su se u novim proizvodima, koji će definitivno biti deo vaših trpeza kako tokom praznika, tako i u drugim prilikama. Kompanija Frikom unapredila je recepturu i tako predstavila Premium riblje štapiće, Paniranu ribu u hrskavoj panadi i Fish nuggets-e.

A kada je reč o začinjenim mešavinama, Frikom je napravio pravu revoluciju predstavljajući tri vrste mešavina začinjenog povrća: Provansu, 4 godišnja doba i Gurman, koje ujedno predstavljaju izuzetno ukusan i savršeno izbalansiran obrok. Međutim, Frikom se nije tu zaustavio i u svoju ponudu uvrstio je i nešto što će definitivno postati omiljena slana poslastica apsolutno svima – njegovo visočanstvo Extra tanki pomfrit.

Kako bi na što bolji način dočarao ukus i laku pripremu noviteta, Frikom je na jednom mestu okupio svoje prijatelje iz sveta poznatih i napravio pravi kulinarski show, uz mnogo zabave i smeha.

Gosti su bili podeljeni u tri tima, a na čelu timova bile su dobro poznate dame Mirjana Bobić Mojsilović, Sanja Marinković i Miona Marković. Oni su imali zadatak da uz pomoć Premium ribljih štapića, Panirane ribe u hrskavoj panadi, Fish nuggets-a, kao i uz pomoć začinjenih mešavina Provanse, Gurmana i 4 godišnja doba naprave specifično i originalno ukusno jelo.

Frikom Foto: Promo/ Đorđe Zlatković

Tim Sanje Marinković dobio je zadatak pod nazivom "Pescado al vino tinto", italijanski specijalitet, za koji su koristili Premium riblje štapiće zapečene u rerni, uz pihtiju od Gurman začinjene mešavine. Sve to obogatili su pasiranim Frikom spanaćem i sosem od crvenog vina.

Tim Mione Marković je dobio zadatak da nam predstavi ukuse Francuske uz jelo "Battonet panada au canne", gde su koristili paniranu ribu u hrskavoj panadi. Kao prilog iskoristili su začinjenu mešavinu 4 godišnja doba i od nje napravili pire, dok su sos napravili od kukuruza šećerca i kokosa.

Treći tim, tim Mirjane Bobić Mojsilović je sve prisutne goste uz jelo "Terijali Sakana" odveo na trenutak do Japana. Oni su koristili Provansa začinjenu mešavinu i Fish nuggets-e, koje su servirali preko prženog lisnatog testa sa terijaki sosem.

Frikom Foto: Promo/ Đorđe Zlatković

Za regularnost ovog takmičenja pobrinuli su se talentovani gurmani Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, Slobodan Stefanović poznatiji kao Gastro glumac i Nina Novaković, naša food influenserka.

Iako je na kraju stručni žiri doneo odluku da je tim Mione Marković pobednik ovog takmičenja, činjenica je da su apsolutno svi gosti uživali u jednostavnoj pripremi preukusnih Frikomovih noviteta i da su se sjajno zabavili.

Kompanija Frikom već godinama različitim inovacijama opravdava poverenje konzumenata, a ovo jedinstveno takmičenje bilo je idealna prilika da još jednom pokažu jednostavnost pripreme njihovih proizvoda, savršen i izablansiran ukus i širok spektar mogućnosti serviranja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti