• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za panj tortu koji uvek uspe: Za malo vremena imaćete odličnu poslasticu na stolu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaboravljeni desert koji se lagano vraća u trend

  • 0
panj torta, panj, torta Foto: Unsplash/Kisoulou

Postoje dobri, stari recepti koji su provereni, ali koji su pomalo zaboravljeni dolaskom modernijih recepata. Jedan od tih je i recept za panj tortu. Nalik na rolat, ova poslastica je odličan izbor za svaku vrstu proslave, posebno one dečije.

Sastojci:

za koru:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna

za nadev:

  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • 200 g putera
  • 150 g prah šećera
  • 100 g mlečne čokolade

Priprema:

Odvojte belanca od žumanca pa prvo umutite belanca u čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. Kada se to sjedini, dodajte mlevene orahe i prosejano brašno i promešajte špatulom ili varjačom da belanca ne bi "pala".

Kada lepo promešate, smesu sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni od 12 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada kora bude gotova izvadite je na vlažnu krpu i polako uvijte kako bi poprimio oblik rolata.

Dok se kora peče, žumanca i šećer skuvajte na pari oko desetak minuta ili sve dok se ne zgusnu pa dodajte izlomljenu mlečnu čokoladu. Lepo promešajte pa sklonite sa ringle da se lepo ohladi.

U međuvremenu, umutite puter sa šećerom u prahu pa u njega ubacite ohlađen čokoladni fil.

Rolat polako "odrolujte" pa nafilujte ali ostavite deo fila za ukrašavanje. Stavite je u frižider da se lepo stegne i spremna je za posluživanje.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mirjana je napravila tortu od 30 kilograma i njom opisala Kosovski boj

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti