• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivana pokazuje kako da napravite brze novogodišnje kolačiće: Tajna je u kremu od lešnika

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravo, a slatko lisnato testo

  • 0

Nova godina je vreme kada kuhinja zamiriše na sitne, ukusne kolačiće. Raduju im se i odrasli i deca, a posebna čar je što se mogu gricnuti u dva-tri zalogaja.

U videu na početku teksta predstavljamo vam recept za kolačiće koji su pre svega zdravi, ali i slatki i ukusni. Recept je sa nama podelila Ivana iz Berlina. Kako kaže, ona je neko ko je u duši ostao veliko dete i raduje se praznicima, jer su to trenuci kada je porodica na okupu, kad osećamo pripadnost.

Ono što je kroz godine rada i godina pravljenja poslastica shvatila jeste da lepa poslastica ne mora da bude i zahtevna. Pored redovnog posla u Berlinu, s ljubavlju mesi po porudžbini, izrađuje i pojedinačne dekoracije, čak i svadbenih stolova.

Tajna ovih kolača u stvari je domaći krem, koji može da se napravi od bilo kojih orašastih plodova - razmer je isti kao u receptu.

Sastojci:

  • 400 g lešnika
  • 4 kašike ulja od lesnika
  • 4 kašike kakaa
  • 2 kašike šećera od kokosa
  • 1 kašičica mlevene vanile

Priprema:

Lešnike kratko ispecite u tiganju bez dodavanja masti. Sameljite ih na visokoj brzini u blenderu, pa dodajte lešnikovo ulje i ostale sastojke poput kakaa, kokosovog cvetnog šećera i vanile. Na kraju celu smesu sipajte u staklenu teglu i zatvorite.

Ovaj krem može da se koristi za pripremu raznih jela ili se može jednostavno jesti sam. Može se držati u staklenoj tegli nekoliko meseci. Bitno je samo da svaki put krem uzimate čistom kašičicom.

Možete da ga koristite i za kolače, baš kao u videu na početki teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Korejac probao kimči, tradicionalnu korejsku turšiju koji smo napravili

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti