• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskavi zapečeni krompir sa medom: Magičan ukus kom ne možete odoleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatko-slana kombinacija koja osvaja srca i stomake!

  • 0
krompir, pečeni krompir, krompirići Foto: Shutterstock

Savršen način da ulepšate svoj jelovnik za ručak, jeste dodavanjem pravih dodataka i priloga.

Jedan redak, ali fantastičan recept za krompir sa medom, sigurno će vašem ručku dati jednu sasvim novu dimenziju i oduševiti sve koji ga budu probali. Recept je lak, a prirpema sasvim prosečna i bez gubljenja vremena. Zato, zavrnite rukave i pravo na sprermanje ovog divnog krompira.

Sastojci za krompir sa medom:

  • 5 srednjih krompira
  • glavica crnog luka srednje veličine
  • 2-3 čena belog luka 
  • 3 kašike kečapa
  • 4 kašike meda
  • so, biber, malo vegete
  • ruzmarin
  • senf, po želji
  • ulje

Priprema kromira sa medom:

Na zagrejanoj vatri stavite sitno seckani luk da se dinsta. Nakon dva minuta prženja, dodajte mu beli luk.

Povremeno mešajte i dodajte malo vode, po potrebi. Crnom luku dodajte sitno seckani beli luk i promešajte.

Nakon minut i po do dva, dodajte so i med,  a zatim i kečap. Ukoliko želite jači ukus, možete dodati 2 kašičice senfa ili senfom sasvim zameniti kečap.

Smanjite vatru i ostavite da se krčka još malo.

Krompire očistite i stavite da odstoje u vodi 15-ak minuta, a potom ih isecite na kocke.

Izaberite pliću, ali široku tepsiju za pečenje. Uljem je premažite u vrlo tankom sloju, pa stavite da se rerna zagreje na 200 stepeni.

Krompir naređajte u tepsiju, pospite biber i malo vegete po želji, ali i ruzmarin. Prelijte sosom sa medom i izmešajte. Prekrijte krompire papirom za pečenje i stavite da se peče 15 minuta.

Nakon 15 minuta pečenja, uklonite papir, pa promešajte i  ostavite da se peče još 20-ak minuta, tačnije dok ne dobije lepu, rumenu boju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ogladnećete u sekundi kada vidite ovaj ukusni specijalitet koji sprema srpska kuvarica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti