• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za Cezar salatu sa pikantnom piletinom: Lak ručak ili večera posle prazničnih trpeza

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može da se pravi na više načina, a varijante se uglavnom razlikuju u izvoru proteina

  • 0
Cezar salata Foto: Shutterstock

Pileća Cezar salata lako može da vam postane omiljen recept kada želite da pripremite brz i hranjiv ručak ili večeru. Idealna je da malo odmorite stomak od teške praznične trpeze kojoj smo izloženi predhodnih dana.

Može da se pravi na više načina, a varijante se uglavnom razlikuju u izvoru proteina, pa je tako neko pravi sa jajima, neko sa hrskavom slaninom, a današnji predlog su sočna i začinjena pileća prsa.

Jedno se nikad ne menja, što čini osnovu ovog obroka, a to je hrskava salata i "cezar" preliv.

Za pun užitak, ovu savršenu obrok-salatu punu ukusa, obavezno poslužite sa tostom od belog luka.

Sastojci:

  • 1 velika pileća prsa
  • 2 kašike maslinovog ulja podeljeno
  • 2 kašike "cajun" začina* ili po ukusu
  • 1 salata, tzv. "kineski kupus", oprana, osušene, iseckana
  • 1 ½ šolja krutona
  • ¾ šolje rendanog parmezana

za preliv: (originalan recept)

  • 1 šolja majoneza
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 kašika paste od inćuna (opciono)
  • 2 kašičice Vorcestershire sosa
  • 2 kašičice senfa
  • 2 čena belog luka, sitno gnječen

za cajun začin:

  • 1 kašičica krupne soli
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica mlevenog belog bibera
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 2 kašičice belog luka u granulama
  • 2 kašičice dimljene crvene paprike

Priprema: 

Pomešajte sve sastojke za dresing i ostavite ih sa strane.

Stavite pileća prsa u posebnu posudu i prelijte sa jednom kašikom maslinovog ulja. Začinite je sa svih strana obilno cajun začinom.

Zagrejte veliki tiganj sa preostalim maslinovim uljem, i potom ispecite piletinu sa svake strane, tako da se stvori prepoznatljiva tamna korica. Potom je prebacite u rernu i dopecite oko 15 minuta.

Kada se piletina ohladi, isecite prsa na kriške veličine zalogaja.

U velikoj činiji isecite kineski kupus isto na veličine zalogaja, dodajte krutone, parmezan i pripremljenu piletinu.

Prelijte prelivom.

Prijatno! 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti