Recept za Cezar salatu sa pikantnom piletinom: Lak ručak ili večera posle prazničnih trpeza
Pileća Cezar salata lako može da vam postane omiljen recept kada želite da pripremite brz i hranjiv ručak ili večeru. Idealna je da malo odmorite stomak od teške praznične trpeze kojoj smo izloženi predhodnih dana.
Može da se pravi na više načina, a varijante se uglavnom razlikuju u izvoru proteina, pa je tako neko pravi sa jajima, neko sa hrskavom slaninom, a današnji predlog su sočna i začinjena pileća prsa.
Jedno se nikad ne menja, što čini osnovu ovog obroka, a to je hrskava salata i "cezar" preliv.
Za pun užitak, ovu savršenu obrok-salatu punu ukusa, obavezno poslužite sa tostom od belog luka.
Sastojci:
- 1 velika pileća prsa
- 2 kašike maslinovog ulja podeljeno
- 2 kašike "cajun" začina* ili po ukusu
- 1 salata, tzv. "kineski kupus", oprana, osušene, iseckana
- 1 ½ šolja krutona
- ¾ šolje rendanog parmezana
za preliv: (originalan recept)
- 1 šolja majoneza
- ¼ šolje rendanog parmezana
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kašika paste od inćuna (opciono)
- 2 kašičice Vorcestershire sosa
- 2 kašičice senfa
- 2 čena belog luka, sitno gnječen
za cajun začin:
- 1 kašičica krupne soli
- 1 kašičica mlevenog crnog bibera
- 1 kašičica mlevenog belog bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica majčine dušice
- 2 kašičice belog luka u granulama
- 2 kašičice dimljene crvene paprike
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za dresing i ostavite ih sa strane.
Stavite pileća prsa u posebnu posudu i prelijte sa jednom kašikom maslinovog ulja. Začinite je sa svih strana obilno cajun začinom.
Zagrejte veliki tiganj sa preostalim maslinovim uljem, i potom ispecite piletinu sa svake strane, tako da se stvori prepoznatljiva tamna korica. Potom je prebacite u rernu i dopecite oko 15 minuta.
Kada se piletina ohladi, isecite prsa na kriške veličine zalogaja.
U velikoj činiji isecite kineski kupus isto na veličine zalogaja, dodajte krutone, parmezan i pripremljenu piletinu.
Prelijte prelivom.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.